search icon

Αγορές

Μεικτά πρόσημα στην Ασία – Βουτιά στη μετοχή της SMIC

Αναφορές ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν περιορισμούς στις εξαγωγές της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ

Μεικτή εικόνα επικράτησε στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους σε νέες αμερικανικές κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και στο γεγονός ότι η Ευρώπη που βρίσκεται εν μέσω ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού, είναι αντιμέτωπη με την προοπτική διψήφιας ύφεσης.

Σημαντική πτώση 5,81% σημείωσε νωρίτερα η μετοχή της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ μετοχής της κινεζικής κατασκευάστριας επεξεργαστών SMIC, μετά τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν περιορισμούς στις εξαγωγές της λόγω κινδύνων στρατιωτικής φύσης.

Αντιθέτως, η μετοχή της China Evergrande Group επίσης στο Χονγκ Κονγκ έκανε άλμα σχεδόν 12%, μετά την ανακοίνωση της εταρείας ότι οι δραστηριότητές της παραμένουν σταθερές και υγιείς ενώ οι οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι ισχυρές.

Συνολικά, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,83% με τη μετοχή της Xiaomi να ενισχύεται άνω του 2%.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite έχασε 0,15% ενώ ο Shenzhen component υποχώρησε κατά 0,42%.
Τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας αυξήθηκαν κατά 19,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την κινεζική στατιστική υπηρεσία σε ένα ακόμα σημάδι ότι η ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας από το πλήγμα του κορωνοϊού συνεχίζεται.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei με άνοδο 1,32%, ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,57%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 1,29%.
Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,21%, ενώ συνολικά ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,63%.
Στο μέτωπο του κορωνοϊού, στη Νέα Υόρκη τα νέα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 το Σάββατο. Είναι η πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο που οι νέες μολύνσεις ξεπερνούν το ορόσημο των 1.000 στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Exit mobile version