search icon

Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με Fed και τραπεζικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Η Deutsche Bank και η Barclay's διακράτησαν το β΄ τρίμηνο του 2020,  761 εκατ. ευρώ και 1,6 δισ. λίρες αντίστοιχα για επισφάλειε

Με απουσία σύγκλισης των ευρωπαϊκών χρηματιστρίων ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed και να μην δείχνουν διάθεση να ανοιχθούν αρκετά, σε μία ημέρα κατά την οποία τα τα τραπεζικά αποτελέσματα τράβηξαν τα βλέμματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06%.

Η Deutsche Bank και η Barclay’s διακράτησαν το β΄ τρίμηνο του 2020,  761 εκατ. ευρώ και 1,6 δισ. λίρες αντίστοιχα για επισφάλειες και για τη γερμανική τράπεζα το ποσό αυτό ήταν το μεγαλύτερο της τελευταίας 10ετίας.

Η ισπανική Santader υπέστη ζημίες ύψους 11,1 δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα, εξαιτίας της απομείωσης εξαιτίας του κορονοϊού περιουσιακών στοιχείων ύψους 12,6 δισ. ευρώ κυρίως από την Ευρώπη και τα οποία αναγκάσθηκε να τα εγγράψει στους ισολογισμούς της.

Μοιραία ο τραπεζικός κλάδος δέχθηκε πιέσεις και έκλεισε με απώλειες 1,13%, πίσω από αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας ο οποίος απώλεσε 1,40%. 

Η μετοχή της αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων Next έκανε άλμα 7,68% σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 4 μηνών, μετά την αναθεώρησή της επί τα βελτίω της καθοδήγησής για το 2020.

Κέρδη της τάξεως του 3,97% αποκόμισε η μετοχή της εταιρείας πολυτελών ενδυμάτων Kering, μετά την ανακοίνωση για μικρότερη του αναμενομένου μείωση στις πωλήσεις της το β΄ τρίμηνο του 2020, εξαιτίας της καλής εικόνας των διαδικτυακών πωλήσεων, σε αντιδιαστολή με τα αποτελέσματα του ανταγωνιστή ομίλου LVMH που ήταν απογοητευτικά.

Αντιθέτως η μετοχή της Tullow Oil υποχώρησε κατά 5,29%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για απομειώσεις προ φόρων μεταξύ 1,4 δισ. δολαρίων και 1,7 δισ. δολαρίων στα αποτελέσματά της για το α΄ εξάμηνο του 2020.

Με κέρδη 0,04% και 0,61% έκλεισαν Λονδίνο και Παρίσι  αντίστοιχα, κατά 0,10% και 0,11% υποχώρησαν Φρανκφούρτη και Μιλάνο. 

Exit mobile version