search icon

Αγορές

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων

Σημαντική πτώση άνω του 8% καταγράφει η μετοχή της Maersk, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία δεξαμενόπλοιων στον κόσμο

Μεικτή εικόνα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων. Μεικτά πρόσημα επικράτησαν και χθες στην Wall Street, όπου οι δείκτες υποχώρησαν από το ράλι των προηγούμενων ημερών, ενώ νωρίτερα, κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές με οδηγό τα κινεζικά χρηματιστήρια.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,10%  στις 410,83 μονάδες. Ο κλάδος πρώτων υλών σημειώνει άνοδο 1,4% στις πρωινές συναλλαγές, ενώ ο τομέας ενέργειας υποχωρεί κατά 0,6%.

Στους υπόλοιπους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,14%, o γερμανικός DAX χάνει 0,13%, ο γαλλικός CAC 40 με οριακή άνοδο 0,02%, o ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,14% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει οριακά 0,06%.

Στις ΗΠΑ, παρά το φρένο στο ανοδικό σερί της Wall Street, η ψυχολογία των επενδυτών βελτιώθηκε μετά τα αποτελέσματα των Twitter, Lyft, Cisco Systems, Mattel και Yelp που ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Τη Δευτέρα οι Δημοκρατικοί αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες μιας πρότασης που περιλαμβάνει την άμεση καταβολή 1.400 δολαρίων που θα δοθούν πιο γρήγορα από τα προηγούμενα πακέτα ανακούφισης.

Πίσω στην Ευρώπη, αποτελέσματα ανακοινώνουν οι  Air Liquide, Metro, Thyssenkrupp, Siemens Energy, Heineken και  Equinor .

Νωρίτερα, η Societe Generale ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 470 εκατ. ευρώ για το δ’ τρίμηνο του 2020. Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 3,1%.

Στην κορυφή του Stoxx 600, βρέθηκε η σουηδική Thule Group με άνοδο 9% και η ολλανδική Adyen με κέρδη 8,3%.

Στον αντίποδα η μετοχή της Maersk, με πτώση 8μ3%. Η μεγαλύτερη εταιρεία δεξαμενόπλοιων στον κόσμο ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη για το δ’ τρίμηνο και θετικά στοιχεία για τις προοπτικές του 2021, προειδοποίησε ωστόσο ότι η ξαφνική άυξηση της ζήτησης δημιουργεί προβλήματα στα κόστη και τη χωρητικότητα για τα φορτία.

Διαβάστε ακόμη:

Φον ντερ Λάιεν: Σωστή επιλογή η κοινή αγορά των εμβολίων παρά τα σφάλματα που έγιναν στη διαδικασία

Societe Generale: Καθαρά κέρδη €470 εκατ. στο τέταρτο τρίμηνο

Spitogatos: Ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες περιοχές για αναζήτηση κατοικίας το 2020

 

Exit mobile version