search icon

Αγορές

Μεικτή εικόνα στην Ασία μετά την αύξηση επιτοκίων στην Αυστραλία

Τα χρηματιστήρια σε Κίνα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Ινδία παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας

Προς αντίθετες κατευθύνσεις κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες , την ώρα που η Αυστραλία αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ο S&P/ASX 200 στο χρηματιστήριο του Σίδνεϊ έχασε 0,42% ενώ το δολάριο Αυστραλίας έκανε άλμα στο 0,7121 έναντι του αμερικανικού, από το 0,70 πριν την αύξηση.

Η κεντρική της τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε  ότι το επιτόκιο θα αυξηθεί κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,35%. Είναι η πρώτη αύξηση επιτοκίων από τον Νοέμβριο του 2010. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 15 μονάδες βάσης στο 0,25%, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη του Reuters.

Στις άλλες αγορές, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,24%. Η μετοχή της Alibaba νωρίτερα έφτασε να χάνει πάνω από 9%  για να μειώσει τελικά τις απώλειες κοντά στο 1%.

Η μετοχή έκανε βουτιά μετά από ανεπιβεβαίωτες φήμες που συνέδεαν τον ιδρυτή της Τζακ Μα με μια έρευνα στο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,09%, ενώ συνολικά ο MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε μικρές μεταβολές.

Τα χρηματιστήρια σε Κίνα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Ινδία παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας.

Διαβάστε ακόμη:

ΥΠΕΝ: Περιβαλλοντική έγκριση του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Τι «ψάχνει» το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα – Τα 4 νέα project (pic + χάρτης)

FSRU Αλεξανδρούπολης: Το νέο τέρμιναλ φυσικού αερίου που καθιστά ενεργειακή πύλη της ΝΑ Ευρώπης την Ελλάδα

 

Exit mobile version