search icon

Αγορές

Ομόλογα: Διόρθωση μετά το ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 0,78%, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου που έκλεισε στο -0,61%, να ανεβαίνει στις 149 μονάδες βάσης.

Διόρθωση σημειώθηκε σήμερα σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, πλην των γερμανικών τίτλων, με την απόδοση του 10ετούς bund να κάνει βύθιση σε χαμηλό 7 μηνών.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της πανδημίας φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα πλήξουν την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι επενδυτές στρέφονται στα γερμανικά ομόλογα τα οποία θεωρούνται ασφαλέστερα όλων, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να υποχωρούν σε νέα ιστορικά ρεκόρ.

Αντιθέτως, σε περιφερειακές αγορές όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, παρατηρήθηκαν σήμερα ρευστοποιήσεις προκειμένου οι επενδυτές να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους από το ράλι των προηγούμενων ημερών.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 263 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 73 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 0,78% (ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας η απόδοσή του έφθασε στο 0,84%), με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου που έκλεισε στο -0,61%, να ανεβαίνει στις 149 μονάδες βάσης.

Exit mobile version