search icon

Αγορές

Pimco: Τον Δεκέμβριο οι ανακοινώσεις της Fed για έναρξη του tapering

Τι εκτιμά η παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων για τις επερχόμενες αποφάσεις της Fed για το tapering

Η Fed στην επόμενη συνεδρίασή της αναμένεται να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες για περιορισμό του ρυθμού μηνιαίων αγορών assets (tappering) αργότερα αλλά εντός του τρέχοντος έτους, εκτιμά η Pimco.

Όπως αναφέρει η οικονομολόγος της Pimco, Tiffany Wilding, η εκτίμηση της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων δεν μεταβάλλεται παρά την αλλαγή των προβλέψεών της (από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας) για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ για το οποίο πλέον αναμένει αύξηση κατά 3% στο τρίτο τρίμηνο έναντι της αρχικής πρόβλεψης για 6,5%.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Pimco η επιβεβαίωση της Fed αναμένεται με τη μορφή της λεγόμενης «προειδοποίησης» που ο πρόεδρος Πάουελ έχει υποσχεθεί από τον περασμένο Ιανουάριο τότε που η Κεντρική Τράπεζα γνωστοποίησε ότι οδηγίες της για τις μελλοντικές αγορές assets.

Όπως αναφέρει η Wilding, εδώ και καιρό «η βασική μας εκτίμηση είναι ότι η Fed θα ανακοινώσει την απόφαση για έναρξη του tapering μετά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα να ανακοινωθεί τον Νοέμβριο έχει ενισχυθεί».

Η Pimco στην έκθεσή της εμμένει στην εκτίμησή της ότι η ανακοίνωση της Fed για έναρξη του tapering θα γίνει Δεκέμβριο και εξηγεί ότι οι εκτιμήσεις για πιθανή ανακοίνωσή του τον Νοέμβριο οφείλονται σε προβλέψεις κάποιων μέσων ενημέρωσης που το συνδυάζουν με την λεγόμενη «X-date» («ημερομηνία μηδέν»), ημερομηνία κατά την οποία θα έχει χτυπήσει και πάλι το «ταβάνι χρέους».

Διαβάστε ακόμα:

Ποια ηχηρά ονόματα διεκδικούν το λιμάνι στο Ηράκλειο Κρήτης

Κατώτατος μισθός: Έως και 730 ευρώ μέσα στο 2022 – Τα σενάρια για τη διπλή αύξηση (vid)

«Πλειάδων Γη»: Πώς έφτασε στο σφυρί το συγκρότημα – «διαμάντι» στα Τρίκαλα (pics)

Exit mobile version