search icon

Αγορές

Πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων «παγώνει» τις αναλήψεις μετά από επίθεση χάκερ

Η Exmo με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισε ύποπτη δραστηριότητα με μεγάλες αναλήψεις σε σημαντικά νομίσματα όπως το Bitcoin (BTC) σε λογαριασμούς χρηστών της που αντιπροσωπεύουν το 5% των assets που διαχειρίζεται

Το 5% του συνόλου των assets που διαχειρίζεται απώλεσε η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Exmo μετά από επίθεση χάκερ.

Η Exmo με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπέστη σημαντική παραβίαση ασφάλειας που την οδήγησε στο να «παγώσει» όλες τις αναλήψεις σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Cointelegraph”.

Η ιστοσελίδα επικαλείται ανακοίνωση της Exmo με ημερομηνία 21 ​​Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία εντοπίστηκε ύποπτη δραστηριότητα με μεγάλες αναλήψεις σε σημαντικά νομίσματα όπως το Bitcoin (BTC) τη συγκεκριμένη μέρα, από hot wallet λογαριασμούς χρηστών (online λογαριασμούς που μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν tokens) της πλατφόρμας.

Η Μαρία Στάνκιβιτς, επικεφαλής ανάπτυξης της Exmo, δήλωσε στο “Cointelegraph” χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τίποτα το πολύ σοβαρό», καθώς οι hot wallet λογαριασμοί της πλατφόρμας που επηρεάστηκαν αντιπροσωπεύουν το 5% των συνολικών assets που διαχειρίζεται η πλατφόρμα. «Ας υπογραμμίσουμε ότι τα assets όλων των υπόλοιπων χρηστών είναι ασφαλή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επηρεάστηκαν επίσης και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ether (ETH), το Tether (USDT), το Zcash (ZEC) και το Ethereum Classic (ETC). Η πλατφόρμα γνωστοποίησε τους λογαριασμούς των χρηστών που είναι πιθανό να εμπλέκονται στην ύποπτη δραστηριότητα, ζητώντας από τα παγκόσμια χρηματιστήρια να τους αποκλείσουν.

Η Στάνκιβιτς πρόσθεσε ότι δεν έχει υπολογιστεί ακόμη το ύψος της ζημιάς καθώς η Exmo εστιάζει στην παρακολούθηση της κίνησης των αναλήψεων κεφαλαίων.

Η Exmo έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και το έχει έχει αναφέρει στην αστυνομία του Λονδίνου. Η εταιρεία ζήτησε από τους χρήστες να μην προχωρούν σε καταθέσεις έως ότου επιλυθεί το ζήτημα. «Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι εάν κάποιος χρήστης επηρεαστεί από αυτό το συμβάν, θα καλυφθεί πλήρως από την Exmo», δήλωσε η εταιρεία.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η Exmo έλαβε προσωρινή άδεια από τις αρμόδιες Χρηματοπιστωτικές Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία της επιτρέπει να διενεργεί συναλλαγές έως τις 9 Ιουλίου 2021.

Διαβάστε ακόμα:

Σάκκος: «Δεν θυμάμαι αν τα 80 χιλιάρικα ήταν σε μετρητά ή για φιλανθρωπική δωρεά»

Folli Follie: Νέο mail με αναφορά στον Τσίπρα – Η οδηγία από Μαξίμου είναι να συνδράμουν τον Όμιλο

Twitter: Χωρίς τους Followers του Τραμπ θα παραδοθεί ο προεδρικός λογαριασμός

Exit mobile version