search icon

Αγορές

Σε θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές

Ο πρόεδρος Τραμπ ανήρτησε στο Twitter νέες δηλώσεις περί παροχής στήριξης στις αεροπορικές άλλα και γενικότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Με κέρδη κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι διεθνείς επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελιξεις στις ΗΠΑ αναφορικά με το νέο πακέτο τόνωσης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,45% στις  367,10 μονάδες, καθώς ο Αμερικανός προέδρος ανήρτησε  στο Twitter νέες δηλώσεις περί παροχής στήριξης στις αεροπορικές άλλα και γενικότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής σημειώνουν άνοδο 1,7%. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι κλαδικοί δείκτες είναι σε άνοδο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,17%, o γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,60%, ο γαλλικός CAC-40 με άνοδο 0,34% , ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,64%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,99%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, με άνοδο 2,4% τον Αύγουστο μετά από άνοδο 4,7% τον Ιούλιο.

Από τις μετοχές ξεχωρίζει αυτή της  GVC Holdings που έκανε άλμα 7% μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα γ’ τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 12%.

 

Exit mobile version