search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Αρνητικό γύρισμα – Ξεμένει από καύσιμα το ράλι

Η μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και οι ελπίδες για εμβόλιο «ανεβάζουν» την ψυχολογία των επενδυτών

Σε αρνητικό πρόσημο γύρισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες  βάζοντας φρένο στο ράλι που ξεκίνησε από χθες στην Wall Street, όπου ο Dow Jones έφτασε τις 30.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,21% στις 391,55 μονάδες, ενώ το πρωί άνοιξε με άνοδο 1%. Οι μετοχές του τομέα αυτοκινήτου, αλλά και οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν κατά 1,4%, ενώ ο κλάδος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κέρδισε 0,9%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,32%, ο γερμανικός DAX πτωτικά κατά 0,20%, o γαλλικός CAC 40 με οριακή άνοδο 0,05%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,23% , ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κινείται πτωτικά κατά 0,26%.

Τα θετικά νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού και η πολιτική εξομάλυνση στις ΗΠΑ πυροδότησαν ράλι στις διεθνείς αγορές.

Οι περισσότερες αγορές στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο σήμερα μετά το χθεσινό ρέλι στην Wall Steet. Τα αμερικανικά futures ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα futures του Dow Jones σημείωσαν άνοδο 132 μονάδες ή 0,4%, όπως και του S&P 500, ενώ του Nasdaq 100 ενισχύθηκαν κατά 0,6%.

Χθες ο Dow έσπασε τις 30.000 μονάδες για πρώτη φορά χθες, κάνοντας ράλι άνω τωβν 400 μονάδων. Ο Dow σημείωσε τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από το 1987, με άνοδο άνω του 13%.

Στο μέτωπο του εμβολίου, τα νέα που έρχονται συνεχίζουν να είναι θετικά. Η βρετανική AstraZeneca ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η πρώιμη ανάλυση έδειξε ότι το εμβόλιό της έχει 70% αποτελεσματικότητα, ενώ είχαν προηγηθεί οι Pfizer και Moderna με αποτελεσματικότητα πέριξ του 95%.

Στο μεταξύ, η ΕΚΤ προειδοποίησε ότθι οι ευρωπαικές τράπεζες δεν θα δουν τα κέρδη που είχαν προ- κορωνοϊού πριν το 2022.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η γαλλική Icade υποχώρησε κατά 5% ενώ η βρετανική Genus κέρδιζε νωρίτερα 5,9%.

Διαβάστε ακόμη:

Το πρώην αφεντικό της Uber, το ρετιρέ των $37 εκατ. και το τρελό κορωνοπάρτι χωρίς μάσκες

Γεωργιάδης: Κλιμακωτά το άνοιγμα των καταστημάτων με μάσκες παντού

Αφορολόγητες και ακατάσχετες οι αποζημιώσεις ενοικίων

Exit mobile version