search icon

Αγορές

Στο κόκκινο η Ασία – «Βαρίδι» οι μετοχές τεχνολογίας λόγω… Apple

Η χθεσινή πτώση της Apple συμπαρέσυρε σήμερα τις μετοχές των προμηθευτών του αμερικανικού κολοσσού

Υποχώρησαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, μη λαμβάνοντας υπόψη τη χθεσινή ανάκαμψη της Wall Street που προκάλεσαν τα απροσδόκητα καλά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1,52% ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 0,9%. Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 4% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi με σημαντική πτώση 2,56%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 2,08%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο  Shanghai composite με απώλειες 1,47% ενώ ο  Shenzhen component έχασε 0,417%.

Στη Σιγκαπούρη, ο Straits Times με απώλειες 1,12%. Η μετοχή της  Nanofilm Technologies  έκανε άλμα άνω του 15% από την τιμή εισαγωγής κατά το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της πόλης.

Στην Αυστραλία, ο  S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,55%. Η μετοχή της AMP σημείωσε άνοδο άνω του 20% μετά την ανακοίνωση ότι δέχθηκε προσφορά εξαγοράς υπό όρους από την Ares Management.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε οριακή άνοδο 0,09%.

Στις εξελίξεις με τον κορωνοϊό, η  Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ετοιμάζεται για το παγκόσμιο λανσάρισμα του εμβολίου της. Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ Γαλλία και Γερμανία ανακοινώνουν νέα εθνικά lockdowns.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η μετοχή της Apple υποχώρησε χθες κατά 4% καθώς, παρά την απροσδόκητη αύξηση των κερδών δ’ τριμήνου , δεν έδωσε guidance στους επενδυτές για το τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο, γεγονός που σημαίνει ότι επενδυτές και αναλυτές εν έχουν εικόνα για το τι προσδοκά η εταιρεία για τις επιδόσεις του iPhone12 σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο.

Έτσι, οι μετοχές των προμηθευτών της Apple στην Ασία υποχώρησαν. Στην Ιαπωνία η Taiyo Yuden υποχώρησε περί το 2,4% και η  Murata Manufacturing υποχώρησε κατά 1,71%. Στη Νότια Κορέα, η LG Display υποχώρησε επίσης κατά 1,04%.

Η AAC Technologies υποχώρησε στο Χονγκ Κονγκ κατά 0,71%, ενώ η Largan Precision στην Ταϊβάν κινήθηκε ανοδικά και ενισχύθηκε κατά 0,66%.

Exit mobile version