search icon

Αγορές

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Άνοδος για την Evergrande μετά την αποπληρωμή ομολόγου

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,35%, με τις μετοχές της Samsung SDI να σημειώνουν άνοδο περίπου 2% μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία θα σχηματίσει κοινοπραξία με την αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis για την παραγωγή κυψελών και μονάδων μπαταριών για τη Βόρεια Αμερική

Οι ασιατικές αγορές σημείωσαν άνοδο στις συναλλαγές, καθώς οι μετοχές της China Evergrande «επανήλθαν», μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι ο προβληματικός κολοσσός πρόκειται να πληρώσει το κουπόνι ενός ομολόγου πριν την αυριανή λήξη του.

Οι μετοχές της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο 4,26% έως το απόγευμα της Παρασκευής με τη μετοχή της να σημειώνει άλμα 4,03%. Ο δείκτης Hang Seng Properties σημείωσε άνοδο 1,5%.

Ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng στην πόλη κέρδισε 0,44%. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν επίσης άνοδο, με τον σύνθετο δείκτη της Σαγκάης να σημειώνει κλασματική άνοδο, ενώ ο δείκτης της Σενζέν ανέβηκε κατά 0,787%.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι η υπερχρεωμένη κατασκευάστρια εταιρεία China Evergrande Group ετοιμαζόταν να καταβάλει τους τόκους ενός ομολόγου που έληγε στις 23 Σεπτεμβρίου πριν λήξει η περίοδος χάριτος το Σάββατο.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,35%, ενώ ο δείκτης Topix κέρδισε 0,15%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,35%, με τις μετοχές της Samsung SDI να σημειώνουν άνοδο περίπου 2% μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία θα σχηματίσει κοινοπραξία με την αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis για την παραγωγή κυψελών και μονάδων μπαταριών για τη Βόρεια Αμερική.

Οι αυστραλιανές μετοχές ήταν συγκρατημένες, καθώς ο S&P/ASX 200 διαπραγματευόταν με μικρή μεταβολή.

Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,25%.

Επιλογές μετοχών και επενδυτικές τάσεις από το CNBC Pro:

Η Bank of America αποκαλύπτει τις κορυφαίες μετοχές της για έκθεση σε μελλοντικές τάσεις πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Η JPMorgan λέει ότι αυτές οι περιοχές διαπραγματεύονται “φθηνά” και επιλέγει μια σειρά από μετοχές

Η Bank of America επιλέγει 10 μετοχές της Ασίας για αγορά αυτό το τρίμηνο

Κλείσιμο ρεκόρ για τον S&P 500

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,3% κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Wall Street, σε νέο κλείσιμο ρεκόρ στις 4.549,78 μονάδες. Ο Nasdaq Composite κέρδισε επίσης 0,62% στις 15.215,70 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υστέρησε, υποχωρώντας κατά 6,26 μονάδες στις 35.603,08 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα στήριξης στο ρεύμα

Sitel: Η πρώτη «φουρνιά» από τις 1.000 προσλήψεις του αμερικανικού «κολοσσού» στην Ελλάδα

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Rust – Στην εντατική ο σκηνοθέτης

Exit mobile version