search icon

Αγορές

Wall Street: Απώλειες με τις εκτιμήσεις της Fed και την αγορά εργασίας να προκαλούν προβληματισμό

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου συνέχισαν την κάθοδό τους, με αυτές των Apple και Amazon είναι εκείνες που επιβαρύνουν τα μέγιστα τους S&P 500 και Nasdaq, έχοντας εισέλθει σε φάση διόρθωσης αυτόν τον μήνα

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αμερικανικές μετοχές, μία ημέρα αφότου η Fed προειδοποίησε ότι η οικονομία των ΗΠΑ έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να ανακάμψει. Παράλληλα τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ παρουσίασε μία σειρά προβλημάτων – συμπεριλαμβανομένων της αύξησης των μισθών, της συμμετοχής του εργατικού δυναμικού και της ανισότητας στην ανεργία των μειονοτήτων σε σχέση με τους λευκούς – που πρέπει να λυθούν προτού η Fed προβάλει μία οικονομία με μέγιστη απασχόληση και συνεπώς ακόμη και να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

«Οι επενδυτές αρέσκονται η Fed να μειώνει τα επιτόκια, επειδή πιστεύουν ότι είναι καλό για την αγορά», δηλώνει ο Τζέικ Ντόλαρχάιντ Dollarhide, διευθύνων σύμβουλος της Longbow Asset Management. «Αλλά αν η Fed δηλώνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τα επιτόκια χαμηλά για περισσότερο, τότε οι άνθρωποι αρχίζουν να ανησυχούν για την ίδια την οικονομία».

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,47%, κλείνοντας στις 27.901,98 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,84%, στις 3.357,01 και ο Nasdaq αποδυναμώθηκε 1,27%, σε 10.910,28 μονάδες.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου συνέχισαν την κάθοδό τους, με αυτές των Apple και Amazon είναι εκείνες που επιβαρύνουν τα μέγιστα τους S&P 500 και Nasdaq, έχοντας εισέλθει σε φάση διόρθωσης αυτόν τον μήνα.

Η μετοχή της General Electric ενισχύθηκε αφότου δήλωσε ότι η ταμειακή ροή της εταιρείας θα γίνει θετική στο δεύτερο εξάμηνο.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Ford, καθώς ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει την παραγωγή του νέου φορτηγού F-150 νέας γενιάς στις εγκαταστάσεις της στο Μίσιγκαν.

Exit mobile version