search icon

Αγορές

Wall Street: Εβδομάδα απωλειών με τον τεχνολογικό κλάδο να συμπαρασύρει το αμερικανικό χρηματιστήριο

Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών σημείωσαν αισθητές απώλειες και τράβηξαν προς τα πίσω τη Wall Street για 2η συναπτή συνεδρίαση

Με πτώση για 2η διαδοχική συνεδρίαση έκλεισε η Wall Street την εβδομάδα, με τους 3 βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να την ολοκληρώνουν με αρνητικό πρόσημο.
Για τους Dow Jones και S&P 500 η αρνητική αυτή εβδομαδιαία επίδοση έβαλε τέλος και στο διαδοχικό ανοδικό σερί 3 εβδομάδων ενώ για τον τεχνολογικό Nasdaq, η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε ήταν η χειρότερη για τον Ιούλιο.
Στο αμερικανικό χρηματιστήριο και σήμερα  τον τόνο τον έθεσε ο τεχνολογικός κλάδος , με τις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών να σημειώνουν αισθητές απώλειες και να τραβούν προς τα πίσω τη Wall Street για 2η συναπτή συνεδρίαση.
Οι μετοχές των Big Tech 5 από χθες δέχθηκαν έντονες πιέσεις και σήμερα, μετά τις αναφορές ότι έχουν δεχθεί κλήτευση, να καταθέσουν ενώπιον του Κογκρέσου, για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανονισμών.
Η μετοχή της Intel κατρακύλησε κατά 16,24%, καθώς ναι μεν τα αποτελέσματά της για το β΄ τρίμηνο του 2020 ήταν εναρμονισμένα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο στην καθοδήγησή της για το γ΄ τρίμηνο του 2020, προέβλεψε μείωση σε έσοδα και κέρδη. 
Ο Dow Jones απώλεσε 0,68%, ο S&P έκλεισε υποχωρώντας 0,62%, με τον Nasdaq να χάνει 0,94%. 
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης της Wall Street και δείκτης βαρόμετρο για το παγκόσμιο επιχειρείν S&P 500, αυτή την εβδομάδα γύρισε σε θετικό πρόσημο για το 2020, μετά το σφυροκόπημα από την κρίση του κορωνοϊού και παρά τις απώλειες των 2 τελευταίων συνεδριάσεων, κατάφερε να μην επιστρέψει σε αρνητικό έδαφος. 
Exit mobile version