search icon

Αγορές

Wall Street: Η Apple οδήγησε σε κλείσιμο ρεκόρ τον Nasdaq

Ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε την τελευταία έκδοση του iOS, το λειτουργικό του σύστημα για κινητά - Οι νέοι υπολογιστές Mac δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τσιπ Intel

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς οι μετοχές μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών οδήγησαν σε υψηλότερα επίπεδα τη Wall Street.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,59% ή 153 μονάδες, στις 26.024, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,65% στις 3.117 μονάδες και ο Nasdaq -σε νέα ρεκόρ- κινήθηκε υψηλότερα 1,11% στις 10.056 μονάδες.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο άνω του 2% και σημείωσαν υψηλό ρεκόρ μετά την ανακοίνωση της εταιρείας στο ετήσιο συνέδριο WorldWide Developers. Ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε την τελευταία έκδοση του iOS, το λειτουργικό του σύστημα για κινητά. Η Apple είπε επίσης ότι οι νέοι υπολογιστές της Mac δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τσιπ Intel.

Η Microsoft σημείωσε άνοδο περισσότερο από 2% για να οδηγήσει το Dow Jones σε θετικό έδαφος. Η Amazon σημείωσε άνοδο 1,5%. Το Netflix κέρδισε 2,6%.

Οι μετοχές λιανικής, που συνδέονται άμεσα με το οικονομικό άνοιγμα, ήταν επίσης μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων. Οι μετοχές της Gap κέρδισαν 8,3%. Η Walmart κέρδισε περισσότερο από 1% μετά την αναβάθμιση από την UBS.

Οι μετοχές της American Airlines – οι οποίες συνδέονται επίσης με την αάρση των περιοριστικών μέτρων- μειώθηκαν κατά 6,8% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναζητούσε νέα χρηματοδότηση. Η United έπεσε 0,8%.

Οι βασικοί δείκτες σημειώνουν το τέταρτο εβδομαδιαίο κέρδος τους σε πέντε εβδομάδες. Τόσο το Dow όσο και το S&P 500 σημείωσαν άνοδο τουλάχιστον 1% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq αυξήθηκε περισσότερο από 3%.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Nike (+3,8%) και Apple (+2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-2,6%) και Merck & Co (-1,6%).

Η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,8% στα 40,40 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,8% στα 1.766 δολ./oz.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 0,7%.

Το δολάριο υποχώρησε 0,7% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1263 δολ. από 1,1179 την προηγούμενη εβδομάδα.

Exit mobile version