search icon

Αγορές

Wall Street: Κέρδη στον απόηχο του debate και ώθηση από τις προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης

Από τους 11 κύριους κλάδους του S&P 500, οι 10 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, με αυτούς της υγείας και τον χρηματοπιστωτικό να ξεχωρίζουν

Παρά την παγωμάρα από το τηλεοπτικό debate Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, κατά το οποίο οι τόνοι ανέβηκαν σε τέτοιο επίπεδο που η διαδικασία μόνο προεκλογική αναμέτρηση δεν θύμιζε, η Wall Street ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και του γ΄ τριμήνου με κέρδη, με τη στήριξη να έρχεται από τις προσδοκίες για περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη.

Και οι τρεις 3 δείκτες, σημείωσαν άνοδο, αφού η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μούτσιν επανέλαβαν για άλλη μία φορά την ελπίδα για σύγκλιση αναφορικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης.

Οι 3 βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τον Σεπτέμβριο με τις πρώτες μηνιαίες απώλειες μετά τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο είναι κερδισμένοι στο σύνολο του γ΄ τριμήνου, με τον S&P να καταγράφει τα 2 καλύτερα διαδοχικά τρίμηνα από το 2009 και και τον Nasdaq από το 2000.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,2% ήτοι 329,04 μονάδες, κλείνοντας στις 27.781,70 μονάδες ο S&P 500 κέρδισε 0,83%, στις 3.363 μονάδες και Nasdaq πρόσθεσε 0,74%, στις 11.167,51μονάδες.

Από τους 11 κύριους κλάδους του S&P 500, οι 10 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, με αυτούς της υγείας και τον χρηματοπιστωτικό να ξεχωρίζουν.

Άλμα 14,5% πραγματοποίησε η μετοχή της Nikola, μετά τις δηλώσεις του CEO της, ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με εταιρεία ενέργειας, ενώ παράλληλα διέψευσε τους ισχυρισμούς για απάτες στους πωλητές.

Η μετοχή της Duke Energy σημείωσε άνοδο 7,5%, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι την έχει προσεγγίσει η NextEra Energy (-2%) για μία πιθανή εξαγορά. Οι μετοχές της NextEra Energy μειώθηκαν 2,0%.

Βουτιά 7,4% έκανε η μετοχή της Micron Technology, μετά τη δήλωσηότι δεν έχει αποκτήσει ακόμη τις νέες άδειες που απαιτούνται για την πώληση ημιαγωγών στην Huawei.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 13 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέο χαμηλό, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε 63 νέα υψηλά και 36 νέα χαμηλά.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 10,38 δισ. μετοχές, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 10,07 δισ. κατά τις τελευταίες 20 ημέρες συνεδριάσεις.

Exit mobile version