search icon

Αγορές

Wall Street: Ο S&P 500 πτωτικά μετά από έξι συνεδριάσεις – Ο Nasdaq έχασε το ρεκόρ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 396 μονάδες - Οι μετοχές της Amazon έχασαν 1,9% για να οδηγήσουν τον τεχνολογικό δείκτη χαμηλότερα

Με πτώση έκλεισαν τη διαπραγμάτευσή τους οι τρεις βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά την αναθέρμανση των ανησυχιών από την αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο S&P 500 υποχώρησε 1,1%, ενώ ο Nasdaq, ο οποίος νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας κατέγραψε ρεκόρ, τελικά έκλεισε κατά 0,9% χαμηλότερα. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 396 μονάδες, ή 1,5%.

Οι μετοχές της Amazon έχασαν 1,9% για να οδηγήσουν τον τεχνολογικό δείκτη χαμηλότερα. Το Netflix έκλεισε 0,1% χαμηλότερα μετά το ρεκόρ νωρίτερα την ημέρα. Η Microsoft, η Apple και το Facebook τερμάτισαν τη συνεδρίαση στα υψηλά τους.

Οι μετοχές που συνδέονται με την επανεκκίνηση της οικονομίας κινήθηκαν χαμηλότερα. Η Norwegian Cruise Line και η Carnival Corp έκλεισαν πτωτικά κατά περισσότερο από 5% το καθένα. Η American Airlines και η United Airlines έχασαν 6,95% και 7,6%, αντίστοιχα.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walmart (+6,5%) και Procter & Gamble (+0,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Boeing (-4,5%) και American Express (-3,9%).

Η τιμή του πετρελαίου WTI παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στα 40,62 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό σχεδόν εννέα ετών, σημειώνοντας άνοδο 0,9% στα 1.809 δολ./oz.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,64%.

Το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1279 δολ. από 1,1302 την προηγούμενη μέρα.

Exit mobile version