search icon

Bloomberg

Aυστραλία: Δίκη με κατηγορίες σύστασης καρτέλ για πρώην μέλη των Citi και Deutsche Bank

Πρώην Αυστραλιανά στελέχη των Citigroup Inc και Deutsche Bank AG, αποτελούν μέρος της ομάδας που δικάζεται για τη σύσταση καρτέλ μετά από πώληση μετοχών από τράπεζα της Αυστραλίας το 2015

Πρώην Αυστραλιανά στελέχη των Citigroup Inc και Deutsche Bank AG, αποτελούν μέρος της ομάδας που δικάζεται για τη σύσταση καρτέλ μετά από πώληση μετοχών από τράπεζα της Αυστραλίας το 2015.

Οι δύο εταιρείες της Wall Street και η Australia & New Zealand Banking Group LTD. κατηγορούνται για τη σύσταση καρτέλ σε μία υπόθεση η οποία αφορά πώληση μετοχών αξίας $1,9 δισεκατομμυρίων. Οι τραπεζίτες που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες αυτές είναι οι:

Στίβεν Ρόμπερτς – Citi Australia, Ιτάι Τούχμαν – Citi Australia, Tζον ΜακΛιν- Citi, Μάικλ Ορμαετσέα – Deutsche Bank Australia, Μάικλ Ρίτσαρντσον – Deutsche Australia, Ρικ Μοσκάτι – ANZ Bank.

H υπόθεση περιφέρεται γύρω από το ξεπούλημα της ΑΝΖ μέσω των Citigroup και Deutsche bank. H τρίτη μεσάζοντας της πώλησης, JPMorgan Chase & Co., απολαμβάνει ασυλία αφού συνεργάστηκε με τις αρχές.

Η Deutsche Bank δήλωσε αθώα και «πρόκειται να υπερασπιστεί τη θέση της σθεναρά», ενώ προσέθεσε πως «πιστεύουμε πως η τράπεζα και τα στελέχη της, συμπεριλαμβανόμενων και δύο πρώην υπαλλήλων της, έδρασαν νόμιμα και ηθικά». Σε ίδια δήλωση προχώρησε και εκπρόσωπος της Citigroup. Η ΑΝΖ από την πλευρά της δεν εξέδωσε κάποια δήλωση. 

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της χώρας, αν και δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία για τη δίκη.

Διαβάστε ακόμη:

Τι… τάζει ο Ερντογάν στους ξένους επενδυτές για να τους φέρει πίσω στην Τουρκία

Facebook: Φουλάρει μηχανές για το λανσάρισμα του δικού της «κρύπτο» το 2021

Η τηλεργασία μπορεί να βλάψει την παραγωγικότητα σύμφωνα με τον CEO της Citigroup

Exit mobile version