search icon

Bloomberg

Ανατιμήσεις και στην Premier league – Πόσο θα κοστίζει ένα εισιτήριο διαρκείας από την επόμενη σεζόν

Η Τότεναμ είναι η ομάδα η οποία πουλάει πιο ακριβά ένα εισιτήριο διαρκείας σε ολόκληρη την Αγγλία - Ποιες 10 ακόμη ομάδες του κορυφαίου αγγλικού πρωταθλήματος έχουν ήδη, αυξήσει τις τιμές για την επόμενη σεζόν;

Αυξάνονται οι τιμές για τα εισιτήρια διαρκείας της Premier league εν μέσω πληθωριστικών ανατιμήσεων.

Πιο αναλυτικά, από τις συνολικά, 20 ομάδες που θα διαγωνιστούν στο κορυφαίο αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου την επόμενη σεζόν, οι 11 έχουν ήδη, αυξήσει τις τιμές στα εισιτήρια διαρκείας τους, σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg.

Σύλλογοι και φίλαθλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών.

Η Τότεναμ, η οποία τερματίζοντας τέταρτη στην Premier League φέτος, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο Champions League, είναι η ομάδα η οποία πουλάει πιο ακριβά ένα εισιτήριο διαρκείας σε ολόκληρη την Αγγλία. Συγκεκριμένα, ένα εισιτήριο αυτής της κατηγορίας κοστίζει 2.562 δολάρια. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 90% του μηνιαίου μισθού ενός μέσου κάτοικου στην τοπική περιφέρεια του Χάριγκεϊ.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι τιμές των εισιτηρίων παρουσιάζουν «μια ανησυχητική περιφρόνηση για την οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλοί οπαδοί», δήλωσε η Κατρίνα Λόου, συμπρόεδρος του Tottenham Hotspur Supporters’ Trust, το οποίο ασκεί πιέσεις στον σύλλογο προκειμένου να μειώσει τις τιμές των εισιτήριων.

Στο μεταξύ, η Άρσεναλ βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα του πρωταθλήματος για τα πιο ακριβά «φθηνά» εισιτήρια διαρκείας. Στις 927 αγγλικές λίρες πωλείται το πιο οικονομικό ετήσιο πάσο – 14% πιο ακριβά συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ακόμη, πως το φθηνότερο εισιτήριο της Άστον Βίλα, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε μία από τις πολυτιμότερες ομάδες της Ευρώπης, αυξήθηκε κατά 38% στις 531 στερλίνες, ενώ η πιο ακριβή του έκδοση κατέγραψε άνοδο κατά 10% και πλέον, πωλείται για 752 στερλίνες.

Είναι γεγονός πως η εμφάνιση της Covid-19 επηρέασε αρνητικά τα οικονομικά της Premier League. Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, δήλωσε ότι οι σύλλογοι έχασαν περίπου 2 δισεκατομμύρια λίρες λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη:

Ενέργεια: Έρχεται δέσμη μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης για να μειωθεί η ακρίβεια στο ρεύμα

Οι τρεις «όψεις» των επιδομάτων ακρίβειας για καύσιμα και ενέργεια

Ο Σολτς και ο Μισέλ στο Hyatt της Θεσσαλονίκης, οι υποψίες για το «Κρυφό Σχολειό», το καζίνο της Κρήτης, ο Προκοπίου και οι Γερμανοί

Exit mobile version