search icon

Bloomberg

Atlantia: Συμφωνία ύψους 1,06 δισ. ευρώ για την πώληση του μεριδίου της στην Telepass

Η Telepass διαχειρίζεται ηλεκτρονικά τα διόδια σε αυτοκινητόδρομους στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία

Σε συμφωνία με την Partners Group για την πώληση της μειοψηφικής συμμετοχής στη μονάδα ηλεκτρονικών πληρωμών διοδίων Telepass, ήρθε η Atlantia, μια συμφωνία η οποία θα δημιουργήσει μια πανευρωπαϊκή συμμαχία, που θα διαχειρίζεται τις ψηφιακές πληρωμές, σύμφωνα με άτομα με γνώση επί του θέματος.

Η Atlantia πούλησε το 49% στην Telepass έναντι 1,06 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή η οριστικοποίηση της συμφωνίας δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί. Εκπρόσωπος της Atlantia αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ δεν απάντησε και η Partners Group σε αίτημα για σχολιασμό.

Η Telepass διαχειρίζεται ηλεκτρονικά τα διόδια σε αυτοκινητόδρομους στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες πληρωμής στους οδηγούς για στάθμευση, χρεώσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις και πληρωμές για τα πορθμεία, καθώς και υπηρεσίες ασφάλειας και διαχείρισης στόλου οχημάτων.

Η Atlantia αναμένει μείωση των εσόδων κατά περίπου 1 δισ. ευρώ φέτος.

Exit mobile version