search icon

Bloomberg

Λίγο πάνω από «junk» η Rolls-Royce για την S&P

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης Rolls Royce Holdings προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's κατά τρεις βαθμίδες,τοποθετώντας την εταιρεία λίγο πάνω από την κατηγορία «σκουπίδια» μετά το ποσό των 670 εκατ. στερλινών που της επιβλήθηκαν σε πρόστιμα, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία και διαφθορά.

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης Rolls Royce Holdings προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s κατά τρεις βαθμίδες,τοποθετώντας την εταιρεία λίγο πάνω από την κατηγορία «σκουπίδια» μετά το ποσό των 670 εκατ. στερλινών που της επιβλήθηκαν σε πρόστιμα, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία και διαφθορά.

Η μακροπρόθεσμη επενδυτική αξιολόγηση της κατασκευάστριας κινητήρων αεροσκαφών έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία BBB+ από A-, όπως ανακοίνωσε η S&P, προειδοποιώντας ότι ένα νέο υποχρεωτικό λογιστικό σύστημα θα μπορούσε να επιβαρύνει τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας.

Ο οίκος αξιολόγησης είπε επίσης ότι μπορεί να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες μετά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις 16 Ιανουαρίου στις 16 του Ιανουαρίου.

Η υποβάθμιση είναι το τελευταίο πλήγμα που δέχεται η Rolls Royce μετά από την επίτευξη συμφωνίας με τις αρχές της Βρετανίας και της Βραζιλίας. Η Rolls έχει κατηγορηθεί ότι είχε καταφύγει σε δωροδοκίες και ότι είχε χρησιμοποιήσει μεσάζοντες για την εξασφάλιση συμβολαίων σε χώρες όπως η Ινδία, η Ινδονησία και η Νιγηρία.

Η μετοχή της υποχώρησε στο ταμπλό έως και 3,4%.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι αναμένει κέρδη πάνω από τις προβλέψεις για το 2016. Τα ετήσια αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 14 Φεβρουαρίου.

Η Rolls Royce τον περασμένο Νοέμβριο είχε αναφέρει λεπτομερώς τις επιπτώσεις που είχε οι αλλαγή λογισμικού που την εμποδίζει να κρατά εκ των προτέρων έσοδα για τη σύναψη συμβολαίων.

Ο αντίκτυπος στα κέρδη της είναι υπό αναθεώρηση και δεν έχει συμπεριληφθεί στις τελευταίες προβλέψεις, σύμφωνα με την S&P.

Exit mobile version