search icon

Bloomberg

«Σεισμική» μείωση των νέων θέσεων εργασίας στο Σίτι λόγω Brexit

Η Morgan McKinley απέδωσε την πτώση εν μέρει στην εορταστική περίοδο και δήλωσε ότι τα ευρήματά της αποδίδονται στην "Brexodus" από το Λονδίνο.

Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στη χρηματοοικονομική βιομηχανία του Λονδίνου περιορίστηκαν κατά 52% το Δεκέμβριο, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με έρευνα.

Η εταιρεία προσλήψεων Morgan McKinley απέδωσε την πτώση εν μέρει στην εορταστική περίοδο και δήλωσε ότι τα ευρήματά της αποδίδονται στην “Brexodus” από την πόλη, που είναι σε εκκρεμότητα – ιδιαίτερα δεδομένου ότι υπήρξε επίσης μείωση κατά 37% των θέσεων εργασίας από έτος σε έτος.

“Τον Δεκέμβριο, η πόλη κινείται σε ρυθμούς διακοπών και δεν προσλαμβάνει, οπότε αναμένεται πτώση”, δήλωσε ο Διευθυντής Επιχειρήσεων Hakan Enver στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. “Αλλά μια τέτοια «σεισμική» πτώση είναι ανησυχητική”.

Η Morgan McKinley ανέφερε την απογοήτευση των επιχειρήσεων για την έλλειψη προόδου όσον αφορά τη πρόοδο μιας συμφωνίας διαζυγίου μεταξύ Βρετανίας κι Ευρώπης (Brexit) και είπε ότι χάθηκαν πολλές καλές ειδήσεις – όπως η αύξηση του αριθμού των θεωρήσεων (visa) ειδικευμένου εργατικού δυναμικού – . Η Goldman Sachs Group Inc., η Deutsche Bank AG και η Bank of America Corp. λέγεται ότι μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους μακριά από το Λονδίνο υπέρ άλλων πόλεων όπως η Φρανκφούρτη και το Παρίσι σε περίπτωση ναυαγίου των διαπραγματεύσεων αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Exit mobile version