search icon

Bloomberg

Ο Ερντογάν πουλά το λιμάνι της Σμύρνης – «Φαβορί» οι Άραβες

To λιμάνι της Σμύρνης ανήκει στο κρατικό ταμείο πλούτου TWF και αυτήν την στιγμή χρησιμοποιείται από την εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων TCDD

Σε διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση των δικαιωμάτων χρήσης του λιμανιού της Σμύρνης βρίσκεται η Τουρκία, με τις χώρες του Κόλπου να φαντάζουν το απόλυτο «φαβορί».

«Υπάρχουν επενδυτικές συζητήσεις με χώρες από τον Κόλπο και το λιμάνι Αλσαντσάκ στη Σμύρνη βρίσκεται εντός αυτών των επενδύσεων» επιβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αμπντουλκαντίρ Ουράρογλου, μιλώντας στο Bloomberg.

Όπως επεσήμανε το κυβερνητικό στέλεχος, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις σε επίπεδο υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών.

Ωστόσο, ο ίδιος απέφυγε να κατονομάσει τους πιθανούς αγοραστές ή να κάνει τον οποιονδήποτε υπαινιγμό για το ύψος του deal.

To λιμάνι της Σμύρνης ανήκει στο κρατικό ταμείο πλούτου TWF και αυτήν την στιγμή χρησιμοποιείται από την εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων TCDD.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόκειται να επισκεφτεί εντός του Ιουλίου διάφορες χώρες του Κόλπου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Στόχος αυτών των ταξιδιών είναι η προσέλκυση επενδύσεων.

Το εμπορικό λιμάνι της Σμύρνης διαχειρίζεται κάθε χρόνο 1,2 εκατομμύρια κοντέινερς, καθώς και 1,4 εκατομμύρια τόνους επιπλέον εμπορευμάτων.

Διαβάστε ακόμα

Η Εφη… αυτοφωράκιας, ο Ιβάν το λιμάνι και η HIG, η νέα ομάδα της ΙΟΝ και τα μέτρα για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Πλειστηριασμοί: Η ώρα του σφυριού για το σπίτι του Μικρούτσικου και δυο ιστορικά ξενοδοχεία (pics)

Κωτσόβολος: Ο αντίκτυπος από το «πωλητήριο» και το επενδυτικό πλάνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version