Σε τρεις πυλώνες βασίζεται το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που ακολουθεί η Κωτσόβολος, με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιάννη Βασιλάκο να διαβεβαιώνει πως αυτό δεν επηρεάζεται από την πρόθεση του βρετανικού Ομίλου Currys να βάλει πωλητήριο στη θυγατρική εταιρεία.

«Συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου, είτε αυτό αφορά τις επενδύσεις σε νέα καταστήματα και στην εφοδιαστική αλυσίδα, είτε στη δεύτερη φάση του ψηφιακού μας μετασχηματισμού. Η ανακοίνωση της μητρικής που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης δεν επηρεάζει για την ώρα τη στρατηγική και τη δραστηριότητα της Κωτσόβολος σε Ελλάδα και Κύπρο», απαντά ο κ. Βασιλάκος.

«Ο πρώτος πυλώνας του σχεδίου μας περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη της ελληνικής και κυπριακής γεωγραφίας μέσα από το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε περιοχές που δεν είμαστε παρόντες, αλλά και τη μεταστέγαση καταστημάτων σε νέα καλύτερα σημεία, “ξεκλειδώνοντας” σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κωτσόβολος στην ευρύτερη περιοχή όπου δραστηριοποιείται. Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει την έναρξη της κατασκευής του νέου σύγχρονου logistics center στο Θριάσιο και την εγκατάσταση των αυτοματισμών σε αυτό μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος. Τέλος, ο τρίτος πυλώνας περιλαμβάνει τη δεύτερη φάση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας και κυρίως την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και καταναλωτικών ταξιδιών μέσα από την τεχνολογία, δεδομένου ότι η πλήρης μετάβαση στο cloud, αλλά και ο εκσυγχρονισμός όλων των συστημάτων, ολοκληρώθηκε μέσα στην προηγούμενη χρήση», σημειώνει ο ίδιος.

Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και CEO

Η Κωτσόβολος διατηρείται σε ανοδική τροχιά καταφέρνοντας να ξεπεράσει στην προηγούμενη οικονομική χρήση, που έληξε τον Απρίλιο, τους στόχους που είχαν τεθεί. «Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2022-2023 που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου δεν έχει γίνει ακόμα, ωστόσο αυτό που μπορώ να μοιραστώ είναι ότι ο κύκλος εργασιών της Κωτσόβολος σε Ελλάδα και Κύπρο ξεπέρασε τα €730 εκατ. από €654 εκατ. στην προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 12% και ενισχύοντας για μία ακόμα χρονιά τα μερίδιά της στην ελληνική αγορά», λέει ο κ. Βασιλάκος, και προσθέτει: «Σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη αύξηση έπαιξε το πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή” του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το οποίο ενίσχυσε σημαντικά τη ζήτηση συσκευών ψύξης και κλιματισμού.

Οσον αφορά την κερδοφορία (ΕΒΙΤ), αυτό που μπορώ να μοιραστώ για την ώρα είναι ότι κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο μειώθηκε σε σχέση με το οικονομικό έτος 2021-2022, κυρίως λόγω των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων σε όλες -ανεξαιρέτως- τις γραμμές κόστους, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης στο κόστος πωληθέντων».

Εξάλλου, όπως εξηγεί, οι σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις σε όλες τις γραμμές κόστους αποτελούν και τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η εταιρεία, με δεύτερη την «εύρεση και διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού μας, κυρίως σε ειδικότητες όπως προγραμματιστές, αναλυτές δεδομένων, αλλά και τεχνικές ειδικότητες πεδίου, όπως ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί κ.λπ.».

Για τον κ. Βασιλάκο η στήριξη της κατανάλωσης και από την επόμενη κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική. «Οχι μόνο γιατί η κατανάλωση αποτελεί βασικό πυλώνα του ελληνικού ΑΕΠ, αλλά και γιατί υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλει στον μετασχηματισμό της χώρας», λέει. Και εξηγεί: «Στηρίζοντας για παράδειγμα την αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών με νέες ενεργειακά αποδοτικές συσκευές διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του κλάδου, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση για τα νοικοκυριά και το κράτος, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της χώρας μας.

Στηρίζοντας την απόκτηση νέων ψηφιακών εργαλείων, αλλά και την πρόσβαση σε ψηφιακή εκπαίδευση από μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ενισχύεται ο κλάδος της τεχνολογίας, αλλά κυρίως η προσπάθεια του ψηφιακού αλφαβητισμού των Ελλήνων, μειώνεται σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους και ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Με άλλα λόγια, το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και μία σειρά από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα αποτελούν ισχυρό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια, αλλά και σημαντική ευκαιρία για να μετασχηματίσουμε τα ελληνικά νοικοκυριά, τις ελληνικές επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση τη χώρα μας».

Διαβάστε ακόμη

Μπαράζ αγωγών κατά της συμφωνίας UBS-Credit Suisse – Κλιμακώνουν την πίεση μέτοχοι και ομολογιούχοι (tweet+pics)

HIG Capital: Νέες επενδύσεις 650 εκατ. ευρώ σε logistics – ξενοδοχεία

Β. Καραμούζης (ΕΤΕ): «Πιστωτική επέκταση 1,3 δισ. ευρώ το 2023 προς εταιρείες – Κινητικότητα και στο εξωτερικό»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ