search icon

Bloomberg

Ο Όμιλος Inditex δίνει αυξήσεις 20% στους υπαλλήλους του – Πτώση για τη μετοχή

Ο όμιλος συμφώνησε να πληρώνει με κατώτατο μισθό 1.500 ευρώ τον μήνα, όλους τους υπαλλήλους των καταστημάτων του, καθώς και στην καταβολή κι άλλων επιδομάτων, όπως μια μηνιαία επιδότηση για τη φροντίδα των παιδιών

Πτώση 3,5% καταγράφει η μετοχή της μητρικής των Zara, Inditex, στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης, μετά την ανακοίνωση του ομίλου ότι θα δώσει αύξηση 20% στους εργαζομένους των καταστημάτων στην Ισπανία.

Ο όμιλος συμφώνησε να πληρώνει με κατώτατο μισθό 1.500 ευρώ τον μήνα, όλους τους υπαλλήλους των καταστημάτων του, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό εργατικό συνδικάτο UGT. Αυτό συνιστά αύξηση 40% για τους υπαλλήλους στις επαρχίες με τους χαμηλότερους μισθούς. Η Inditex, ιδιοκτήτρια επίσης των σημάτων Bershka, Pull&Bear και Oysho, έχει περίπου 27.000 υπαλλήλους καταστημάτων στη χώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Η αύξηση μισθού αντιπροσωπεύει πρόσθετο κόστος 167 εκατ. ευρώ για την εταιρεία.

Πριν τη συμφωνία, οι μισθοί των υπαλλήλων ήτα διαφορετικοί απο επαρχία σε επαρχία. Σημειώνεται ότι ο κατώτατος μισθός στην Ισπανία είναι στα 1.080 ευρώ

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου συμφώνησε τον Δεκέμβριο σε αύξηση μισθών κατά 25% για τους εργαζόμενους στα καταστήματα στη «γενέτειρά του», την Α Κορούνια, μετά από απεργίες που έκλεισαν πολλά καταστήματα τη Μαύρη Παρασκευή.

Η Inditex έχει επίσης συμφωνήσει και σε άλλα επιδόματα, όπως μηνιαία επιδότηση για τη φροντίδα των παιδιών ή για τη φροντίδα εξαρτώμενων μελών της οικογένειας.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται διπλή αύξηση για τους συνταξιούχους στο τέλος Φεβρουαρίου

Στο e-katanalotis τα φυλλάδια προσφορών των σούπερ μάρκετ (vid)

Γεωργιάδης: Η τιμή του γάλακτος η μεγαλύτερη εδώ και 25 χρόνια (vid)

Exit mobile version