search icon

Bloomberg

Οι Ινδοί στρέφονται στη Google για την μετατροπή… μαύρου χρήματος

Αργά την Τρίτη, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi εξέπληξε τη χώρα του, με το μεγαλύτερο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής. Πολλοί Ινδοί έψαξαν τρόπους μέσω της Google για να "ξεπλύνουν" το παράνομο -πια- ρευστό τους.

Αργά την Τρίτη, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi εξέπληξε τη χώρα του, με το μεγαλύτερο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής. Πολλοί Ινδοί έψαξαν τρόπους μέσω της Google για να “ξεπλύνουν” το παράνομο -πια- ρευστό τους.

“Πως μετατρέπω το μαύρο χρήμα σε άσπρο χρήμα” ήταν μία ερώτηση που έγινε trend στη μηχανή αναζήτησης, με τις ερωτήσεις να αφορούν την ξαφνική απαγόρευση που έθεσε ο Modi για τα χαρτονομίσματα των 500 και 1000 ρουπιών, κάτι που κάνει το 86% του ρευστού που κυκλοφορεί άχρηστο. “Το μαύρο χρήμα” για τους Ινδούς, είναι το φυσικό χρήμα που έχει κρύψει για να μη το δηλώσουν και φορολογηθούν.

Οι περισσότερες από τις αναζητήσεις έγιναν από την ίδια την περιφέρεια του Modi, στο Gujarat, που αποτελεί και “καρδιά” του κόμματός του. Η περιφέρεια Maharashtra, η οποία συμπεριλαμβάνει και το οικονομικό κέντρο του Mumbai ήταν δεύτερη.

Exit mobile version