search icon

Bloomberg

Πετρέλαιο: Μείωση των τιμών προς την Ασία ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία

Η Saudi Aramco μείωσε και τις τιμές για αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου - Υποτονική η ζήτηση

Σε μείωση των τιμών στο πετρέλαιο που προορίζεται για την Ασία προχωρά η Σαουδική Αραβία, γεγονός που σηματοδοτεί ότι η ζήτηση στη βασική της αγορά παραμένει υποτονική, καθώς οι οικονομίες επιβραδύνονται και τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κίνα αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα συμβόλαια του brent έχουν κατρακυλήσει από περίπου 125 δολάρια το βαρέλι τον Ιούνιο, σε λιγότερο από 80 δολάρια, καθώς οι τιμές αυτή την εβδομάδα πέφτουν κατά 7,5%.

Η κρατικά ελεγχόμενη Saudi Aramco ανακοίνωσε μείωση των τιμών για όλους τους τύπους αργού που θα αποσταλούν στην Ασία τον Φεβρουάριο, ενώ το Arab Light, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας, μειώθηκε σε 1,80 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή 1,45 δολ. λιγότερο από την τιμή του τρέχοντος μήνα.

Η Saudi Aramco μείωσε και τις τιμές για αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου.

Παράλληλα, τα υψηλά επιτόκια και το ισχυρό δολάριο έχουν πλήξει τη ζήτηση σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε ότι αναμένει να εισέλθει φέτος σε ύφεση το 1/3 της παγκόσμιας οικονομίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, πολλοί traders πετρελαίου αναμένουν ότι οι τιμές θα ανακάμψουν το β’ τρίμηνο, καθώς η πανδημία στην Κίνα θα χαλαρώνει και πιθανόν οι προμήθειες από τη Ρωσία θα μειώνονται λόγω των κυρώσεων που σχετίζονται με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση κερδών 341% για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες με δεξαμενόπλοια

Gastrade: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 8,9 εκατ. ευρώ στην τελική ευθεία για το FSRU

Το μαγειρικό ημερολόγιο της άγριας Φύσης

 

Exit mobile version