search icon

Bloomberg

Το «φάντασμα» της FTX στοιχειώνει την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Το πρόσφατο ράλι των bitcoin, ether και dogecoin δε θα διαρκέσει πολύ, προειδοποιούν οι αναλυτές - Στα $10.000 ενδέχεται να μειωθεί η αξία του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος

Παρά το πρόσφατο ράλι του bitcoin, το «φάντασμα» της κατάρρευσης της FTX συνεχίζει και στοιχειώνει την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το δημοφιλέστερο crypto του κόσμου κατέγραψε αύξηση της τάξης του 2,1% στα $16.485 το πρωί της Τρίτης στο Λονδίνο. Παράλληλη αύξηση κατέγραψαν το ether αλλά και το meme-coin dogecoin.

Αν και το bitcoin έχει καταφέρει να αντισταθεί στην κατάρρευση της FTX και της αυτοκρατορίας του «έκπτωτου» Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, η όλη αγορά παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το ντόμινο των χρεοκοπιών το οποίο ενδέχεται πια να παρασύρει την προβληματική εταιρεία συναλλαγών Genesis.

«Η μετάδοση του προβλήματος δεν έχει τελειώσει», τόνισε η ιδρυτής της Venn Link Partners, Σίσι Λου, προσθέτοντας πως «δε γνωρίζουμε ακόμη ποιές εταιρείες πρόκειται να συμπαρασυρθούν από την κατάρρευση».

H Βitfront, για παράδειγμα, ανακοίνωσε πρόσφατα το κλείσιμο της εταιρείας λόγω της κατάστασης στην ευρύτερη αγορά, αλλά τόνισε πως η κίνηση αυτή δεν έχει σχέση με την χρεοκοπία της FTX.

Οι δείκτες του bitcoin συνεχίζουν και υποδεικνύουν την πιθανότητα δημιουργίας προβλημάτων στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg, η τιμή του νομίσματος ενδέχεται να καταγράψει μείωση μέχρι και τα $10.000.

Διαβάστε ακόμη

Σε… πανικό η Γιουβέντους – Παραιτήσεις, υποψίες για σκάνδαλα και «βουτιά» 10% στη μετοχή

Διψήφιο «άλμα» στις τιμές του real estate – Ποια διαμερίσματα έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση

Παναγιώτης Ψυχάρης: Σε πλειστηριασμό η οικία του στο Ψυχικό

Exit mobile version