search icon

Bloomberg

TUI: Σχεδιάζει την πώληση μετοχών €1,1 δισ. για να μειώσει το χρέος της

Ο tour operator ανέφερε ότι περιμένει μια μεγαλύτερη επιστροφή στα διεθνή ταξίδια αυτόν τον χειμώνα, με την εικόνα να διαγράφεται σημαντικά καλύτερη σε σχέση με πέρυσι

Στη συγκέντρωση ποσού ύψους 1,1 δισ. ευρώ προχωρά η TUI μέσω της πώλησης νέων μετοχών της, προκειμένου να μπορέσει να μειώσει το βάρος του χρέους που συσσωρεύθηκε από το «έμφραγμα» που προκάλεσε στη βιομηχανία ταξιδίων η πανδημία.

Η τιμή εγγραφής των 2,15 ευρώ ανά μετοχή συνιστά 35% discount στην αξία της μετοχής εξαιρουμένων των δικαιωμάτων εγγραφής, ανακοίνωσε σήμερα ο tour operator.

Ο μεγαλύτερης μέτοχος της εταιρείας, Unifirm Ltd., εξασκεί όλα τα δικαιώματα εγγραφής για το μερίδιο 32% που έχει υπό την κατοχή τoυ.

Όπως είχε μεταδώσει το Bloomberg τον περασμένο Ιούνιο, η TUI αναζητούσε τρόπους να συγκεντρώσει περί το 1 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια ώστε να βοηθήσει τη γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία να αποπληρώσει τα ποσά από κρατικές διασώσεις που είχε λάβει.

Παράλληλα, η ΤUI ανέφερε ότι περιμένει μια μεγαλύτερη επιστροφή στα διεθνή ταξίδια αυτόν τον χειμώνα, με την εικόνα να διαγράφεται σημαντικά καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η εταιρεία περιμένει ότι θα λειτουργήσει σε ποσοστό 60% με 80% των κανονικών επιπέδων.

Σημειώνεται ότι η Unifirm ελέγχεται από την οικογένεια του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Αλεξέι Μορντάσοφ.

Διαβάστε ακόμη:

Στα 134,73 ευρώ, ανά μεγαβατώρα, η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο

Συναγερμός για το ενεργειακό σοκ: Μέτρα «τύπου πανδημίας» εν όψει

Μιχάλης Στασινόπουλος: Γιατί επενδύσαμε 1,5 δισ. την τελευταία οκταετία

Exit mobile version