search icon

Διεθνή

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): «Αν δεν μειωθεί ο πληθωρισμός, ο κόσμος θα βγει στους δρόμους»

«Αν δεν μπορέσουμε να προστατεύσουμε την αίσθηση της επιβίωσης και της αλληλεγγύης, αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ – Ομόλογα: Πιέσεις μετά το μπαράζ αυξήσεων στα επιτόκια των Κεντρικών Τραπεζών

Στη δήλωση ότι οι πολίτες θα βγουν στους δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο αν δεν πέσει ο πληθωρισμός και δεν γίνουν βήματα για την προστασία των πιο ευάλωτων, προχώρησε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε συνέντευξη πυο παραχώρησε στο CNN.

Όπως είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, «είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι αυτός ο σωρευτικός αντίκτυπος των πολλαπλών κρίσεων δοκιμάζει ήδη την υπομονή και την αντοχή των ανθρώπων. Και αν δεν ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων, θα υπάρξουν συνέπειες».

Πρόσθεσε δε ότι οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αυξήσουν τα επιτόκια, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.

«Το σημαντικό ζήτημα που έχουμε μπροστά μας είναι η αποκατάσταση των συνθηκών για ανάπτυξη, ενώ και η σταθερότητα στις τιμές είναι σημαντική», είπε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Όπως τόνισε, τα γεγονότα που έχουν ωθήσει τις τιμές στα ύψη, όπως η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν ως αποτέλεσμα να γίνει ο πληθωρισμός «ο μεγαλύτερος εχθρός μας».

«Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ στην Κριστιάν Αμανπούρ. «Αν δεν μπορέσουμε να προστατεύσουμε την αίσθηση της επιβίωσης και την αίσθηση της αλληλεγγύης, αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί».

Διαβάστε ακόμη

Bruegel: Η κατάρρευση των εισαγωγών στη Ρωσία και ο ρόλος της Τουρκίας (διαγράμματα)

Attica-ANEK: Έως τον Μάιο η έγκριση του deal από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ομόλογα: Πιέσεις μετά το μπαράζ αυξήσεων στα επιτόκια των Κεντρικών Τραπεζών

 

Exit mobile version