search icon

Διεθνή

Goldman Sachs: Σε πτώση η αξία των γραφείων στο Λονδίνο

Η αγορά των γραφείων επηρεάζεται άμεσα από το ευρύτερο κλίμα στα ακίνητα, τα οποία έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα από τις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων και το υψηλότερο κόστος δανεισμού

Σε φάση επιδείνωσης βρίσκεται η αγορά γραφείων στο Λονδίνο, με τα πράγματα να εξελίσσονται ακόμη χειρότερα στο μέλλον, όπως προειδοποιεί η Goldman Sachs.

«Είμαστε ολοένα και πιο επιφυλακτικοί με τις προοπτικές των αξιών στα γραφεία του Λονδίνου» αναφέρει η επενδυτική τράπεζα, σε πρόσφατο σημείωμά της.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η δραστηριότητα στον τομέα έχει υποχωρήσει κοντά στα χαμηλά της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, ενώ η άνοδος της προσφοράς νέων γραφείων έχει οδηγήσει σε πτώση τις τιμές των ενοικίων.

Η αγορά των γραφείων επηρεάζεται άμεσα από το ευρύτερο κλίμα στα ακίνητα, τα οποία έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα από τις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων και το υψηλότερο κόστος δανεισμού.

Την ίδια ώρα, η καθιέρωση υβριδικών μορφών απασχόλησης (τηλεργασία, εξ αποστάσεως) έχει περιορίσει τη ζήτηση για γραφεία, αυξάνοντας το αδιάθετο απόθεμα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εταιρείας British Land, η οποία διαθέτει ακίνητα στο Σίτι του Λονδίνου και είδε την αξία του χαρτοφυλακίου της να περιορίζεται κατά 12%.

Εκτός αυτού, δε, μόλις τον Μάιο η εταιρεία αποχώρησε από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου (FTSE 100), καθώς η μετοχή έχει συρρικνωθεί κατά 35% μέσα στο 2023.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs έσπευσε να δώσει σύσταση «sell» στην British Land. Το ίδιο έκανε και για τις μετοχές των West End – Great Portland Estates.

Διαβάστε ακόμα

Ποιος ενημέρωσε ποιον για Ροδόπη και Ξάνθη, τα θερινά deals στις τράπεζες, τα… σπρωξίματα στην ΕΧΑΕ και οι υπογραφές στον ΟΤΕ

Morgan Stanley: Κορυφαίες επιλογές οι ελληνικές τράπεζες –Top picks oι Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς

Αττική Οδός: Τι προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης – Πού θα φτάσουν τα διόδια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version