search icon

Διεθνή

Η χρονιά της σαμπάνιας – Αστρονομικές πωλήσεις εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία σηκώνει... σαμπάνια - Ρεκόρ πωλήσεων για τη γαλλική σαμπάνια που αιφνιδίασε ακόμα και τους μεγάλους παραγωγούς του χώρου

Οι πωλήσεις της γαλλικής σαμπάνιας ανέκαμψαν το προηγούμενο έτος με την αξία τους να υπολογίζεται στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τιμή – ρεκόρ. Η ζήτηση για σαμπάνια εκτινάχθηκε στα ύψη για το έτος 2021 παρά τις επιπτώσεις της Covid-19 σε μπαρ και εστιατόρια.

Συνολικά, μέσα σε μία μόλις χρονιά πωλήθηκαν περίπου 322 εκατομμύρια μπουκάλια σαμπάνιας, αύξηση 32% συγκριτικά με το 2020 όταν οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 20% έπειτα από το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με δηλώσεις της εμπορικής ένωσης Comité Champagne.

Πιο αναλυτικά, η γαλλική αγορά εκτοξεύτηκε στο +25%, με πωλήσεις 142 εκατομμυρίων φιαλών επιστρέφοντας με τον τρόπο αυτό, σε προπανδημικά επίπεδα. Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 180 εκατομμύρια φιάλες, αριθμός – ρεκόρ, λόγω της έντονης ζήτησης ιδίως από τις αγγλόφωνες χώρες σύμφωνα με πληροφορίες από τον guardian. Η Veuve Monsigny του Γάλλου παραγωγού Philizot &  Fils, μάλιστα, σαμπάνια η οποία πωλείται για μόλις 14 λίρες στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi έγινε best-seller στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την Moët & Chandon.

Η αύξηση της ζήτησης αιφνιδίασε ορισμένους οίκους, με τα αποθέματα να εξαντλούνται προσωρινά για διάσημους παραγωγούς όπως Dom Perignon και Moët & Chandon. Η Ruinart παρουσίασε ελλείψεις στην Ισπανία.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΔΜΗΕ: Οι καλόγριες των Καλαβρύτων κέρδισαν τη μάχη με τον διαχειριστή και μετακινούν 7 πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας

Μαργαρίτα Λουί Ντρέιφους: Πώς η «χρυσή» κληρονόμος έφθασε στο χείλος της καταστροφής και τελικά την απέφυγε (pics)

Γονική άδεια λόγω κορωνοϊού: Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται 5 μέρες άδεια – Tι άλλαξε

Exit mobile version