Διεθνή

Η Marks & Spencer μηνύει την Aldi για ένα… κέικ

  • newsroom


Η M&S ισχυρίζεται ότι η ανταγωνίστρια εταιρεία σούπερ μάρκετ Aldi παραβιάζει το εμπορικό της σήμα αντιγράφοντας απροκάλυπτα το πιο κλασικό κέικ όλων των εποχών και σήμα κατατεθέν της βρετανικής εταιρείας

Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων Marks and Spencer κατέθεσε μήνυση εναντίον της δημοφιλούς γερμανικής εταιρείας, Aldi. Αφορμή για την κόντρα αυτή στάθηκε … ένα κέικ.

Η M&S ισχυρίζεται ότι η ανταγωνίστρια εταιρεία σούπερ μάρκετ Aldi παραβιάζει το εμπορικό της σήμα αντιγράφοντας απροκάλυπτα το πιο κλασικό κέικ όλων των εποχών της και σήμα κατατεθέν της βρετανικής εταιρείας που δεν είναι άλλο από το κέικ με την ονομασία «Κόλιν η Κάμπια». 

Σε μια προσπάθεια προστασίας των πνευματικών της δικαιωμάτων, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο έχει ήδη υποβάλει μήνυση εναντίον της Aldi ενώ αναμένεται να προσφύγει στο High Court. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ομοιότητα μεταξύ των δύο προϊόντων είναι πολύ μεγάλη και στόχο έχει να παραπλανήσει τους καταναλωτές κάνοντάς τους να πιστέψουν πως πρόκειται για το ίδιο ακριβώς κέικ.

Η M&S επιθυμεί η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ να σταματήσει την πώληση του κέικ με την ονομασία «Κούμπερτ» και φυσικά να μην προχωρήσει ξανά στην πώληση παρόμοιου προϊόντος στο μέλλον. Εκπρόσωπος της βρετανικής αλυσίδας, μάλιστα, δήλωσε σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει o Independant: «Γνωρίζουμε ότι το σήμα μας είναι ξεχωριστό για τους πελάτες μας. Περιμένουν μόνο τα καλύτερα από εμάς και από την πλευρά μας δεν σκοπεύουμε να τους απογοητεύσουμε. Η αγάπη και η φροντίδα μας βρίσκονται σε καθένα από τα προϊόντα μας.»

Το συγκεκριμένο κέικ κυκλοφόρησε από την εταιρεία για πρώτη φορά το 1990 και πέρσι μάλιστα γιόρτασε τα 30α γενέθλιά του. Η εμφάνιση του κέικ παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό η ίδια από το 2004. Η αλυσίδα λιανικής έχει δημιουργήσει διαφορετικές εποχιακές εκδόσεις για γιορτές όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το Halloween.

Διαβάστε ακόμα:

TUI και Aida ξεκινούν τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά τον Μάιο

Εστίαση: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις

Δεν καταργείται το οκτάωρο αλλά μπορούμε να πάμε σε τετραήμερη εργασία;

Απόρρητο Απόρρητο