search icon

Διεθνή

Κίνα: Ανάπτυξη 2,7% στην επαρχία Γιουνάν που έβαζε λουκέτο με 2 και 3 κρούσματα

Οι αρχές της επαρχίας αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τον ιό, κάνοντας διαγνωστικά τεστ σε όλους τους κατοίκους των περιοχών που εντοπίζονταν νέα κρούσματα, τα οποία θέτονταν κατευθείαν σε καραντίνα

Ετήσια αύξηση 2,7% σημείωσε στα τρία τρίμηνα του 2020 το ΑΕΠ της επαρχίας Γιουνάν στα νοτιοδυτικά της Κίνας και ανήλθε στα 1,75 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 262,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η παραγωγή στις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις της Γιουνάν αυξήθηκε κατά 0,9%, ενώ το ποσοστό ανάπτυξης καταγράφηκε στο 6,6% το Σεπτέμβριο, καθώς η εξάπλωση της πανδημίας μειώθηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Γιουνάν αυξήθηκε κατά 11,5% στα 100 δισεκατομμύρια kWh για τα τρία τρίμηνα, με αύξηση 1,4% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο.

Στην ίδια επαρχία καταγράφηκε επίσης, μία ανάκαμψη των επενδύσεων κατά την ίδια περίοδο, με τις επενδύσεις παγίων περιουσιακών στοιχείων να καταγράφουν ετήσια αύξηση 6,5%.

Η αύξηση αυτή, ήταν μεγαλύτερη κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από την αύξηση που είχε καταγραφεί το πρώτο εξάμηνο.

Σημειώνεται ότι η Γιουνάν είναι η επαρχία που έκλειναν οι αρχές επιβάλλοντας καθολικό lockdown, με το που ανακοινώνονταν δύο ή τρία κρούσματα και έκανε διαγνωστικά τεστ σε όλους τους κατοίκους των περιοχών που εντοπίζονταν νέα κρούσματα, κυρίως από Κινέζους που επέστρεφαν από το εξωτερικό, οι οποίοι θέτονταν κατευθείαν σε καραντίνα.

Exit mobile version