search icon

Διεθνή

Κορωνοϊός: Σχεδόν 25.000 ημερήσια κρούσματα στην Κίνα – Η συντριπτική πλειοψηφία στη Σαγκάη (vid)

Η μεγαλούπολη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, στην οποία έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown, κατέγραψε περίπου 23.513 νέες μολύνσεις

Στην Κίνα καταγράφηκαν χθες Παρασκευή 24.791 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 20.895 αφορούν ασυμπτωματικούς φορείς του ιού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Οι αριθμοί αυτοί είναι ελαφρώς αυξημένοι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν είχαν ανακοινωθεί επισήμως 24.268 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων 20.782 αφορούσαν ασυμπτωματικούς φορείς του ιού – τους οποίους οι κινεζικές υγειονομικές αρχές μετρούν ξεχωριστά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 24.791 νέων κρουσμάτων προέρχεται από το οικονομικό κέντρο της Σαγκάης, που αποτελεί το επίκεντρο του νέου κύματος Covid-19 στην Κίνα.

Η μεγαλούπολη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, στην οποία έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown, κατέγραψε περίπου 23.513 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το τελευταίο 24ωρο, 2.818 ασθενείς που νοσηλεύονταν με Covid-19 πήραν εξιτήριο, ενώ 34.002 άνθρωποι βγήκαν από την καραντίνα στην οποία είχαν μπει ως «στενές επαφές» φορέων του ιού.

Καθηγητής Γαλιατσάτος: «Αναρωτιόμαστε μήπως συμβαίνει κάτι που δε μας έχουν πει»

Για τις σοκαριστικές εικόνες από τη Σαγκάη και τον προβληματισμό που έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο οι κινεζικές Αρχές αντιμετωπίζουν την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.

«Μέσα σε δύο χρόνια της πανδημίας έχουμε μάθει πολλά. Δεν καταλαβαίνουμε αυτό που βλέπουμε στη Σαγκάη. Κάνουν σαν να είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν την πανδημία. Υπάρχει η υπόθεση μήπως έχουν βρει κάτι που δεν μας έχουν πει», δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος στο Mega.

Αναφερόμενος στην 4η δόση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ο ίδιος τόνισε ότι «τα εμβόλια λειτουργούν. Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε την 4η δόση εμβολίου. Καλό θα ήταν να το κάνουμε πριν έρθει κάποιο μεγάλο κύμα. Έχουμε ένα εργαλείο που δουλεύει. Τώρα κάνουμε έρευνα για ένα εμβόλιο που θα είναι μία μόνο δόση».

«Την 4η δόση στην Αμερική την κάνουν τώρα οι άνω των 50 ετών. Αν δεν υπάρξουν πολλά κρούσματα δεν νομίζω να χρειαστεί η 4η δόση για τους κάτω των 50 ετών», συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα 

«Ο πόλεμος των προσλήψεων» – Ποιοι και πού πληρώνουν τους πρακτικάριους 5ψήφιους μισθούς τον μήνα 

Κίεβο: Θα παραδώσει σύντομα το ερωτηματολόγιο για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ (pics)

Νέο πακέτο στήριξης ενάντια στην ακρίβεια – Όλα τα μέτρα που εξετάζονται 

Exit mobile version