search icon

Διεθνή

Κορωνοϊός: Πότε έρχονται οι αποφάσεις της ΕΕ για το εμβόλιο της Moderna

«Έκτακτη» συνεδρίαση, έξι ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αρχικά προγραμματιστεί

CAMBRIDGE - FEBRUARY 28: Scientist Xinhua Yan works in the lab at Moderna in Cambridge, MA on Feb. 28, 2020. Moderna has developed the first experimental coronavirus medicine, but an approved treatment is more than a year away. (Photo by David L. Ryan/The Boston Globe via Getty Images)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα επισπεύσει τη συνεδρίασή του για τη γνωμοδότηση και την πιθανή έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19 για τις 6 Ιανουαρίου.

Οι Αμερικανοί παρασκευαστές της Moderna έστειλαν πρόσθετα δεδομένα γρηγορότερα από το αναμενόμενο, και ο EMA θα συνεδριάσει στις 6 Ιανουαρίου σε μια «έκτακτη» συνεδρίαση, έξι ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αρχικά προγραμματιστεί στις 12 Ιανουαρίου, για να «εκδώσει τα πορίσματά μου, αν αυτό είναι εφικτό», ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός, με έδρα το Άμστερνταμ. Το εμβόλιο αυτό ενδέχεται να γίνει το δεύτερο εμβόλιο που παίρνει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε παράλληλα στο παρακάτω βίντεο – Ξεκίνησε η κούρσα των εμβολίων στην Ευρώπη – Εγκρίνεται το εμβόλιο της Moderna στις ΗΠΑ:

Διαβάστε περισσότερα:

Eλληνικά αεροδρόμια: Τα 8+2 έργα που προτάσσουν οι τουριστικοί φορείς (πίνακας)

Κορωνοϊός: Πιο αυστηρό lockdown στη δυτική Αττική – Νέα μέτρα Χαρδαλιά (vid)

Στουρνάρας: «Δεν διανοούμαι ότι η Ελλάδα θα μείνει έξω από ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο Bad Banks»

Exit mobile version