search icon

Διεθνή

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φεύγει από το Ολντ Τράφορντ έπειτα από 115 χρόνια (vid)

Πάει σε νέο γήπεδο 100.000 θέσεων - Ο ιστορικός σύλλογος του Μάντσεστερ παρουσίασε το σχέδιο ανέγερσης νέου γηπέδου, δίπλα στο «Ολντ Τράφορντ»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε το πρωί της Τρίτης τα σχέδιά της να εγκαταλείψει έπειτα από 115 χρόνια το Ολντ Τράφορντ και να μετακομίσει σε ένα νέο γήπεδο 100.000 θέσεων. Η νέα έδρα της ιστορικής ομάδας αναμένεται να κατασκευαστεί σε έκταση που ανήκει στον σύλλογο, δίπλα στο «Θέατρο των Ονείρων», η χωρητικότητα του οποίου αγγίζει τους 74.000 θεατές.

Ο συνιδιοκτήτης της Γιουνάιτεντ, σερ Τζιμ Ράτκλιφ έχει εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να χτίσει ένα «Γουέμπλεϊ του Βορρά».

Η ομάδα εργασίας για την ανάπλαση του Ολντ Τράφορντ – στην οποία προεδρεύει ο Ράτκλιφ – επιβεβαίωσε την πρόθεση του συλλόγου να χτίσει ένα νέο γήπεδο που θα το καταστήσει το μεγαλύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη ενός απίστευτα συναρπαστικού ταξιδιού προς την παράδοση αυτού που θα είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη χώρα, στο κέντρο ενός αναγεννημένου Ολντ Τράφορντ», δήλωσε ο Ράτκλιφ.

«Το σημερινό μας γήπεδο, μας υπηρέτησε άψογα τα τελευταία 115 χρόνια, αλλά έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με τα καλύτερα γήπεδα του παγκόσμιου αθλητισμού. Χτίζοντας δίπλα στον υπάρχοντα χώρο, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ουσία του Ολντ Τράφορντ, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουμε ένα πραγματικά υπερσύγχρονο γήπεδο που θα μεταμορφώσει την εμπειρία των φιλάθλων, μόλις λίγα βήματα από το ιστορικό μας σπίτι».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Exit mobile version