Το 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αγοράσει ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ έναντι 1.2 δισ. λιρών (1.38 δισ. ευρώ), με τη συμφωνία να δίνει στον ιδιοκτήτη της INEOS τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων του συλλόγου, ενώ θα έχει λόγο και στο εμπορικό κομμάτι που ελέγχεται από την οικογένεια Γκλέιζερ.

Η συμφωνία επισημοποιήθηκε την Κυριακή με τη σχετική ανακοίνωση των «μπέμπηδων», βάζοντας με αυτό τον τρόπο ένα τέλος στις συνομιλίες των τελευταίων 13 μηνών, για την πιθανή εξαγορά της ομάδας που εδρεύει στο «Ολντ Τράφορντ».

Βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η United και η Ineos Sport που ανήκουν στον σερ Τζιμ Ράτκλιφ θα επιβεβαιώσουν ότι αποκτά το ποσοστό έναντι 33 δολαρίων ανά μετοχή (26 λίρες), επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις πηγές του Sky που είχαν αναφερθεί τον περασμένο μήνα.

Η συμφωνία, η οποία θα έρθει εν μέσω μιας δύσκολης σεζόν για τη Γιουνάιτεντ, θα βρει τον Ράτκλιφ ν΄ αναλαμβάνει τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών υποθέσεων του συλλόγου, με το που εγκριθεί η διαδικασία από την Premier League, κάτι που αναμένεται να διαρκέσει από έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Θα βάλει το ποσό των 237 εκατ. λιρών στο σύλλογο για επενδύσεις στις υποδομές του, ανεβάζοντας την άμεση δαπάνη του σε περίπου 1.2 δισ. λίρες, ενώ ο Ράτκλιφ θα υποδείξει δύο εκπροσώπους που θα συμμετάσχουν στη διοίκηση της Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε ακόμη

Τιμολόγια ρεύματος: Κατρακυλούν συνεχώς οι τιμές – Από 17,9 έως 13,9 λεπτά η μπλε κιλοβατώρα τον Ιανουάριο 2024

Πωλήσεις ρεκόρ για την Toyota τον Νοέμβριο – «Άλμα» 227% στα ηλεκτρικά οχήματα

Έρευνα UNCTAD: Γερασμένος ο παγκόσμιος στόλος – Λειτουργεί σε ποσοστό 98,8% με ορυκτά καύσιμα (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ