search icon

Διεθνή

Σε αυτή τη χώρα τα Χριστούγεννα διαρκούν όχι έναν, ούτε δύο αλλά… 4 μήνες

Η Χριστουγεννιάτικη περίοδος ξεκινά κάθε χρόνο, την 1η Σεπτεμβρίου και διαρκεί έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου

Παραδοσιακά, σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των Χριστουγέννων. Υπάρχουν παρόλα αυτά, αρκετά μέρη στον πλανήτη όπου οι εορταστικές προετοιμασίες ξεκινούν από το Νοέμβρη. Σε μία μόνο χώρα, ωστόσο, τα Χριστούγεννα διαρκούν, όχι έναν, ούτε δύο αλλά … τέσσερις ολόκληρους μήνες. 

Οι «μπερ» μήνες

Στις Φιλιππίνες, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται κατά τους μήνες «ber», όπως χαρακτηριστικά ονομάζονται οι Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος στη συγκεκριμένη χώρα.

«Τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη εορταστική περίοδος στις Φιλιππίνες. Διαρκούν πολύ περισσότερο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Ένα ολόκληρο έθνος μοιράζεται πρόθυμα ζεστασιά και αγάπη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Ρόμπερτ Μπλάνκαφλορ, πρόεδρος της εταιρείας εκδηλώσεων Robert Blancaflor Group με έδρα τη Μανίλα.

Ειδικότερα, η Χριστουγεννιάτικη περίοδος στις Φιλιππίνες κάθε χρόνο, ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και διαρκεί έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες από το CNBC. Παρόλα αυτά, η Νίνα Χάλει, ιδρύτρια της εταιρείας λουλουδιών και διακόσμησης της Μανίλα, The Love Garden, αναφέρει ότι οι Χριστουγεννιάτικες παραγγελίες ξεκινούν ήδη, από τον Ιούλιο. «Οι Φιλιππινέζοι είναι ένας χαρούμενος λαός», είπε η Χάλει, προσθέτοντας ότι οι συμπολίτες της θα βρουν «οποιονδήποτε λόγο να γιορτάσουν και να ετοιμάσουν φαγητό, να μαζευτούν γύρω από ένα τραπέζι, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν».

Σύμφωνα μάλιστα, με τη Στατιστική Αρχή των Φιλιππίνων, στη συγκεκριμένη χώρα, περίπου 2,2 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι εργάζονται στο εξωτερικό, επιστρέφουν στην πατρίδα τους κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν αναμένεται να συμβεί φέτος, αφού εργαζόμενοι σε μέρη όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Χονγκ Κονγκ, δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Παρόλα αυτά, Φιλιππινέζοι εργαζόμενοι στο εξωτερικό έστειλαν σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια πίσω στη χώρα τους μόνο για το έτος 2020, ποσό που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 10% του συνολικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο δεδομένων Statista. Στις Φιλιππίνες, τα επίπεδα φτώχειας ανέβηκαν σχεδόν στο 24% νωρίτερα φέτος, που σημαίνει ότι περισσότεροι από 26 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με μισθό μόλις 242 δολάρια το μήνα, κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, πως στη χώρα καταγράφονται περίπου 20 τυφώνες κάθε χρόνο, τουλάχιστον πέντε εκ των οποίων προκαλούν τεράστιες καταστροφές, σύμφωνα με το Ασιατικό Κέντρο Μείωσης Καταστροφών. «Οι Φιλιππινέζοι έχοντας μέσα τους όλο το χρόνο το πνεύμα των Χριστουγέννων, ανταποκρίνονται άμεσα και βοηθούν τους πληγέντες με κάθε τρόπο» υποστηρίζει ο Μπλάνκαφλορ.

Διαβάστε ακόμη:

Ενεργειακή κρίση: Δίχτυ προστασίας και επιδοτήσεων στο ρεύμα για όλο το 2022

Επιστρέφει η απειλή από τα τεκμήρια στα φετινά εισοδήματα

Η Όμικρον φέρνει άμεσα τρία «εορταστικά» μέτρα – Στις 28 Δεκέμβρη οι περιορισμοί για το 2022

Exit mobile version