Διεθνή

Η χώρα που θα… ξεμείνει από κρασιά και ποτά φέτος τα Χριστούγεννα

  • newsroom


Με επιστολή της, η Ένωση Εμπορίου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών της εν λόγω χώρας ζητά από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισης της κατάστασης

Τις τελευταίες μέρες, οι φόβοι ότι τα καταστήματα θα ξεμείνουν από κρασί αλλά και αλκοολούχα ποτά ενόψει των Χριστουγέννων, πολλαπλασιάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της έλλειψης οδηγών παράδοσης.

Με επιστολή της, η Ένωση Εμπορίου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο (WTSA), προειδοποιεί τον υπουργό Μεταφορών της χώρας, Γκραντ Σαπς, για τις ενδεχόμενες συνέπειες.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της ένωσης – μεταξύ αυτών και η εταιρεία Moet Hennessy, ιδιοκτησίας της LVMH – με επιστολή τους την περασμένη εβδομάδα, ζήτησαν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να βοηθήσει στο μετριασμό των επιπτώσεων που αναμένεται να υπάρξουν λόγω της αδυναμίας εύρεσης οδηγών παράδοσης.

Την καλύτερη δρομολόγηση των εμπορευμάτων από τα λιμάνια, καθώς και πιο τακτικές ενημερώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με το πόσο γρήγορα επεξεργάζεται τις εξετάσεις και τις άδειες οδήγησης βαρέων φορτηγών οχημάτων (HGV), επιδιώκουν τα μέλη της ένωσης. Μια ακόμη, πρόταση τους, είναι η κυβέρνηση της χώρας να παρατείνει κατά ένα χρόνο το προσωρινό πρόγραμμα βίζας που επιτρέπει στους οδηγούς από το εξωτερικό να ανταποκρίνονται σε ελλείψεις μακροπρόθεσμα. Το τρίμηνο πρόγραμμα έχει οριστεί να λήξει στις 28 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

«Βλέπουμε ήδη μεγάλες καθυστερήσεις στους χρόνους παράδοσης κρασιού και αλκοολούχων ποτών, γεγονός που αυξάνει το κόστος περιορίζοντας συγχρόνως, την ποικιλία των προϊόντων που αναμένεται να είναι διαθέσιμα στους βρετανούς καταναλωτές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της WSTA, Μάιλς Μπιλ, σύμφωνα με το CNN.

Η ένωση βιομηχανίας ποτών υποστηρίζει μάλιστα, πως ορισμένα από τα μέλη της χρειάζονταν έως και πέντε φορές περισσότερο χρόνο για να εισάγουν κρασί και ποτά σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα. από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Σημειώνεται τέλος, πως σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού κοινοβουλίου, το 2019, το 54% των ενηλίκων στην Αγγλία έπιναν αλκοόλ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

 

Διαβάστε ακόμη:

Ιλιγγιώδη ποσά για τα υπερπολυτελή ακίνητα στη Χαβάη – Η νέα έπαυλη του Κάρλος Σαντάνα (φωτό)

Google: Πρώτα απώλεια μισθού μετά απόλυση για τους ανεμβολίαστους

Σήμερα κληρώνει για το διαμάντι της Θεσσαλονίκης, το σαλέ των Κουτσολιούτσων και το «απομεινάρι» των Bodyline (pics)