search icon

Διεθνή

Twitter – Εκλογές ΗΠΑ: «Μπλόκο» σε πάνω από 300.000 fake news – Τα 50 του Τραμπ

Ο Τζακ Ντόρσεϊ ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πολιτική που ακολούθησε η εταιρεία, ώστε να διαφυλάξει την ακεραιότητα των ειδήσεων που προέκυπταν από τις αναρτήσεις

Το ποσοστό που μπορούν να επηρεάσουν πλέον τα social media ακόμη και τις εκλογές της μεγαλύτερης δύναμης του πλανήτη, των ΗΠΑ, αποτυπώνουν τα στοιχεία που ανέφερε στο αμερικανικό Κογκρέσο ο CEO του Twitter. Ο Τζακ Ντόρσεϊ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι υπήρξαν πάνω από 300.000 προειδοποιήσεις για μηνύματα που αφορούσαν πιθανά fake news, εκ των οποίων τα 50 είχε αναρτήσει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.

Στην «ανάκριση» των Αμερικανών γερουσιαστών υποβλήθηκαν τόσο ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, όσο και ο CEO της Google, Σουντάρ ΠιτσάιPichai. Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο ρόλος των Social Media στις αμερικανικές εκλογές.

Το Twitter αντιμετώπισε αναμφισβήτητα την περισσότερη κριτική, καθώς η πλατφόρμα συνεχίζει να χαρακτηρίζει tweets από τον πρόεδρο που ισχυρίζονται ότι η απάτη των ψηφοφόρων είναι «παραπλανητική».

Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακοί νομάδες: Το νέο trend μετά την πανδημία – Στη «μάχη» προσέλκυσης και η Ελλάδα

Πλειστηριασμοί: Πότε θα ξαναχτυπήσει το e-σφυρί για τους οφειλέτες

Τουρκία: Μερικό lockdown μόνο τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε ο Ερντογάν

 

Exit mobile version