search icon

Εργασιακά

ΟΑΕΔ – Εποχικό επίδομα: Ποιοι δικαιούνται 508 ευρώ

Οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και οι εξαιρέσεις

Το ειδικό εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ, το οποίο θα κυμαίνεται από από 508,20 ευρώ έως 1.016.40 ευρώ θα δοθεί και φέτος σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών. Το εν λόγω επίδομα καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου κάθε έτους και οι αιτήσεις υποβάλλονται με δύο τρόπους: μέσω των e-services ΟΑΕΔ και μέσω ΚΕΠ.

Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που εργάζονται στην Ελλάδα, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ και ασκούν ένα από τα κάτωθι επαγγέλματα:

Ακόμη δικαιούχοι του βοηθήματος είναι:

Η σχετική εγκύκλιος για τη νέα καταβολή αναμένεται να δημοσιευθεί από τη ΔΥΠΑ το Σεπτέμβριο και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις να ξεκινήσουν τις αρχές Οκτωβρίου.

Προϋποθέσεις

Δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος. Σε περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/09 – 30/11), τότε το εποχικό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας

Επίσης, στερούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα του έτους, στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους, οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα.

Διαβάστε ακόμη

Πόσα χρήματα φέρνει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Πιο κοντά το Food Hall στη στοά του Αρσακείου

Το tweet του Ελον Μασκ ότι αγοράζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η άποψη του για την… πολιτική

 

Exit mobile version