search icon

business stories

Μαριάννα Πολιτοπούλου (ΝΝ Hellas): Εντός του α’ τριμήνου η ολοκλήρωση απόκτησης της Metlife Greece

Ξεκινά μία νέα εποχή για την ΝΝ στην Ελλάδα από τη θέση του αδιαμφισβήτητου leader στην ελληνική ασφαλιστική αγορά - Με αύξηση μεριδίων έκλεισε το 2021

Έτοιμη για τη νέα εποχή που σηματοδοτεί η απόκτηση των δραστηριοτήτων της Metlife στη χώρα μας είναι η ΝΝ Hellas, η οποία πλέον θα καταστεί αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. «O όμιλος NN έδειξε έμπρακτη εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά και στη διοίκηση της NN Hellas με την ανακοίνωση για την απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της MetLife στη χώρα μας», σχολιάζει στην ειδική έκδοση «οι Leaders της Οικονομίας» του Business Stories η Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κα Μαριάννα Πολιτοπούλου.

«Μετά την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ολοκλήρωση της απόκτησης των ελληνικών εταιρειών της MetLife αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2022, αφού εγκριθεί η συμφωνία από τις Εποπτικές Αρχές. Μόλις δοθεί το επίσημο πράσινο φως θα ξεκινήσουμε ένα νέο ταξίδι στον χάρτη της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα. Θα ενισχυθεί η ηγετική μας θέση και εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας στον ασφαλιστικό κλάδο της χώρας. Συνδυάζοντας τα δυνατά σημεία και των δύο εταιρειών, θα συνεχίσουμε, πιστοί στη δέσμευσή μας, να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να είμαστε δίπλα σε όλους τους ασφαλισμένους μας, για να φροντίζουν όσα έχουν πραγματικά σημασία για εκείνους. Στηρίζουμε το όραμά μας, να είμαστε μία πρότυπη ασφαλιστική εταιρεία και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της NN. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε για την απόκτηση και τη συγχώνευση της MetLife και για το πώς θα ενοποιηθούμε σε μία μεγάλη οικογένεια, εργαζόμενοι και δίκτυα πωλήσεων, συνεχίζοντας να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και προϊόντα».

H νέα εποχή θα ξεκινήσει από μία καλή βάση, με δεδομένο ότι και το 2021 έκλεισε με θετικό πρόσημο για την NN Hellas σε επίπεδο μεριδίων αγοράς. «Από το 2016 διατηρούμε τη συνεχώς ανοδική τάση στα μεγέθη μας. Η καθημερινότητα που βιώνουμε λόγω της πανδημίας είναι πρωτόγνωρη και απαιτητική. Ωστόσο, και φέτος (σσ 2021) επιτύχαμε τόσο να αυξήσουμε τις νέες πωλήσεις, όσο και να βελτιώσουμε το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιό μας», επισημαίνει η κα Πολιτοπούλου.

«Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική ήταν η συμβολή τόσο του δικτύου πωλήσεων της ΝΝ, που άμεσα ανταποκρίθηκε στη λειτουργία του νέου λειτουργικού μοντέλου και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, όσο και η συνεργασία μας με την Τράπεζα Πειραιώς, που οδήγησαν σε αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας και κάλυψαν ουσιαστικά τις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Επιπλέον, σημαντική ήταν και η συμβολή της πλατφόρμας NN Direct, καθώς από φέτος παρέχουμε στους γονείς τον πρώτο χρόνο ασφάλισης του μωρού τους χωρίς κόστος, μέσω του προγράμματος Ασφάλισης Νεογέννητων NN Direct Health “η πρώτη μου ασφάλεια”, σε συνεργασία με τη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική και την Ευρωκλινική Παίδων».

Εξάλλου για την ίδια οι προκλήσεις των τελευταίων δύο ετών ανέδειξαν τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης και ενίσχυσαν την ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων. «Ως εταιρεία, επιδείξαμε ευελιξία και προσαρμοστικότητα, αναδιαμορφώσαμε ταχύτατα παροχές και διαδικασίες και επιταχύναμε την ψηφιοποίηση μας. Τα επόμενα χρόνια, θεωρώ ότι θα δούμε περισσότερο κόσμο να αναζητά προϊόντα που απαντούν στις ανάγκες του και ταυτόχρονα ανταποκρίνονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της εποχής», σημειώνει.

«Μέσα σε μια περίοδο κοινωνικής πίεσης και περιορισμών, εμείς καταφέραμε να βρισκόμαστε πιο κοντά στους ασφαλισμένους μας. Ενδυναμώσαμε τη σχέση μας μαζί τους, ισοσταθμίζοντας την ψηφιακή με τη φυσική παρουσία και επαφή. Δώσαμε ταυτόχρονα έμφαση στους δικούς μας ανθρώπους, την ομάδα μας και τη δυναμική της. Μέσα από ένα μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης με οργάνωση και διαφάνεια. Αλλά, και με την ανταπόδοση αξίας στην ελληνική οικονομία και την αλληλεγγύη προς την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας. Η εφαρμογή ενός επιχειρηματικού μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί άλλωστε για την NN Hellas μια έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αξίες μας “Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε”. Έτσι, παραμείναμε δίπλα στην κοινωνία, χωρίς εκπτώσεις, επεκτείνοντας τις δράσεις μας με δύο νέα μεγάλα προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αγκαλιάσαμε περισσότερους από 20.000 νησιώτες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας από απόσταση μέσω της εφαρμογής Dr. Online. Επιπρόσθετα, ξεκινήσαμε μία νέα συνέργεια με το καταξιωμένο Ινστιτούτο Prolepsis για την αντιμετώπιση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης στην τρίτη ηλικία. Τέλος, εξακολουθούμε μέσω του Junior Achievement Greece να στηρίζουμε τη νεανική επαγγελματική κατάρτιση. Και φυσικά δεν μείναμε αμέτοχοι κατά τη διάρκεια της τεράστιας οικολογικής καταστροφής του περασμένου Αυγούστου, αντιδρώντας άμεσα για την ανακούφιση τόσο των συνανθρώπων, όσο και των πελατών μας. Με την ίδια διάθεση στοχεύουμε να κινηθούμε και το 2022, ενδυναμώνοντας το θετικό κοινωνικό μας αποτύπωμα, εφαρμόζοντας έτσι έμπρακτα τις αξίες μας», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη

easyHotel: Το μεγάλο στοίχημα του Sir Stelios για ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη

Μπιλ Γκέιτς: Αποκαλυπτικό βίντεο από το 1994 – Τι έλεγε για Microsoft και Apple (vid)

Το φυτικό κρέας μπαίνει στο fast food – Ποιες εταιρείες κάνουν mega επενδύσεις

Exit mobile version