search icon

business stories

Μίλτος Καμπουρίδης: «Τέλος» στη συνεργασία με την Dolphin Capital Investors – Τι απαντά η DCP

Για παραβίαση των κανόνων στο Χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου όταν πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018 η συμφωνία για την πώληση του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι με την Grivalia.

Τέλος βάζει -η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου- Dolphin Capital Investors (DCI) στη συνεργασία με τον Μίλτο Καμπουρίδη και τη συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων με την Dolphin Capital Partners (DCP) με φόντο το deal του 2018 για την πώληση του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι και επιμέρους συνδεδεμένους κανόνες δημοσιοποίησης που φαίνεται ότι έχουν αθετηθεί.

Η DCI επιπλέον αποφάσισε να απομακρύνει άμεσα από τη θέση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου τον κ. Καμπουρίδη, συν-ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της DCP.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η DCI, η οποία επενδύει την τελευταία 20ετία σε θέρετρα υψηλών προδιαγραφών στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κατήγγειλε τη συμφωνία με την DCP, εταιρεία διαχείρισης των εν λόγω επενδύσεων στη χώρα μας.

Η αιτία είναι ότι υπέπεσε στην αντίληψή της ότι η DCP, με επικεφαλής τον κ. Καμπουρίδη, πίσω στο 2018, την περίοδο που έκλεισε η συμφωνία για την πώληση από την DCI του Amanzoe στην Grivalia (Αύγουστος του 2018), η DCP είχε συνάψει συμφωνία προαίρεσης αγοράς ποσοστού 15%, χωρίς όμως αυτό να γνωστοποιηθεί εκείνη, τη δεδομένη, χρονική στιγμή και να δημοσιοποιηθεί από την εισηγμένη στις αρμόδιες αρχές.

Το γεγονός αυτό έθεσε την εισηγμένη υπό την κατηγορία ότι παραβίασε τους κανόνες στο Χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου, προβαίνοντας τώρα σε αυτοκαταγγελία της παράβασης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και αναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσει κάθε νομική οδό.

«Η συμφωνία προαίρεσης δίνει το δικαίωμα στην DCP να αποκτήσει επιπλέον 15% του μετοχικού κεφαλαίου της DolphinCI Fourteen Limited (το όχημα ειδικού σκοπού που κατέχει το θέρετρο Amanzoe) και δεν είχε γνωστοποιηθεί στην εταιρεία από την DCP ειδικά την στιγμή της πώλησης της DolphinCI Fourteen Limited. Μια ξεχωριστή συμφωνία για την απόκτηση του 15% του μετοχικού κεφαλαίου της DolphinCI Fourteen Limited είχε γνωστοποιηθεί και εγκριθεί από την εταιρεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισηγμένη. Πλέον και με το δεδομένο ότι η DCP διαχειριζόταν για λογαριασμό της DCI και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα όπως το Killada Hills Golf & Country Resort, η εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου κινητοποιεί ιδίους πόρους προκειμένου να «τρέξει» η ίδια το εν λόγω project.

Η ανακοίνωση της DCP

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα το πρωί η Dolphin Capital Investors Limited (“DCI”), η Dolphin Capital Partners Limited (“DCP”) και ο Μίλτος Καμπουρίδης θα ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι οι μονομερείς ενέργειες της DCI, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης καταγγελίας της υφιστάμενης Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων μεταξύ της DCP και της DCI είναι πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες.

Οι δε ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από την DCI ως δικαιολογία για τις ανωτέρω ενέργειες της, είναι εξίσου αστήρικτοι αλλά και δυσφημιστικοί.

Η DCP είναι απολύτως βέβαιη για την ουσιαστική και νομική ορθότητα των θέσεων και επιφυλάσσεται ρητά για την προάσπιση όλων των νόμιμων και συμβατικών δικαιωμάτων της.

Το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από προσχεδιασμένες και ιδιοτελείς ενέργειες των διευθυντών της DCI, Nick Paris και Nicolai Huls, και βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικηγόρων της DCP, οι οποίοι έχουν λάβει ρητή εντολή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της DCP.

Ο Μίλτος Καμπουρίδης μέσω της DCP της οποίας είναι 100% μέτοχος, παραμένει βασικός μέτοχος της DCI.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν το One&Only Kea Island στο οποίο η DCP είναι μέτοχος και διαχειριστής και στο οποίο η DCI δεν διατηρεί καμία συμμετοχή.

Περαιτέρω ενημερώσεις θα παρασχεθούν εν ευθέτω χρόνω».

Διαβάστε ακόμη

Εξαγορά Credit Suisse από την UBS: 9.000 περικοπές θέσεων εργασίας για… αρχή

Αγοραπωλησία – ρεκόρ στη Μήλο για μία μοναδική βίλα αξίας 6 εκατ. ευρώ (pics)

Το παρασκήνιο της «αναστροφής» Τσίπρα, τα γκάλοπ και η αντίδραση του Μαξίμου, το άδοξο τέλος Μυστακίδη-Aegean Baltic και οι βίλες του Ελληνικού

 

 

Exit mobile version