Ακόμη και πριν από την εξαγορά της Credit Suisse Group AG με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης, η ελβετική τράπεζα βρισκόταν στη διαδικασία περικοπής 9.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια να σωθεί. Αυτή είναι μόνο η αρχή μετά τη συμφωνία της UBS Group AG να αγοράσει την προβληματική τράπεζα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η συγχώνευση δημιουργεί σημαντικές επικαλύψεις. Οι δύο τράπεζες απασχολούσαν μαζί σχεδόν 125.000 άτομα στο τέλος του περασμένου έτους, με περίπου το 30% του συνόλου στην Ελβετία.
Ο πρόεδρος της UBS Κολμ Κέλεχερ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τον αριθμό των περικοπών θέσεων εργασίας, αλλά η UBS ανέφερε ότι θα είναι σημαντικός. Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή ότι σχεδιάζει να μειώσει το ετήσιο κόστος κατά περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027. Αυτό είναι σχεδόν το ήμισυ των δαπανών της Credit Suisse πέρυσι.

Ο Κέλεχερ δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν αποφασισμένη να διατηρήσει την κερδοφόρα ελβετική μονάδα της Credit Suisse, παρά τις ανησυχίες για συγκέντρωση στην εγχώρια αγορά από αυτή τη συμφωνία. Ήταν επίσης ξεκάθαρος ότι η UBS είναι ευχαριστημένη από την επιχείρηση χρηματοοικονομικής διαχείρισης της Credit Suisse, αλλά λιγότερο από την επενδυτική της τράπεζα. Η επενδυτική τράπεζα θα συρρικνωθεί, τερματίζοντας πιθανότατα τα όνειρα για μια απόσχιση της CS First Boston. “Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ συγκεκριμένος σε αυτό: Η UBS σκοπεύει να μειώσει τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse και να τις ευθυγραμμίσει με τη συντηρητική κουλτούρα κινδύνου μας”, δήλωσε ο Κέλεχερ στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής. Ο πρόεδρος της UBS δήλωσε ότι κατανοεί ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι “δύσκολοι” για το προσωπικό της Credit Suisse.

Διαβάστε ακόμη

Αγοραπωλησία – ρεκόρ στη Μήλο για μία μοναδική βίλα αξίας 6 εκατ. ευρώ (pics)

Γιώργος Δασκαλάκης: Η Kaizen Gaming θα βρίσκεται σε 26 χώρες έως το 2026

Το παρασκήνιο της «αναστροφής» Τσίπρα, τα γκάλοπ και η αντίδραση του Μαξίμου, το άδοξο τέλος Μυστακίδη-Aegean Baltic και οι βίλες του Ελληνικού