search icon

Ελλάδα

Αττική – κορωνοϊός: Όλα τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσαν Χαρδαλιάς και Γεωργιάδης (vid)

Τι ισχύει για σχολεία και λιανεμπόριο - Από Σάββατο, σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ώρα θα κυκλοφορούμε από τις 30 Ιανουαρίου – Τι ισχύει για Αττική

ÅíçìÝñùóç óõíôáêôþí õãåßáò ãéá ôïí êïñïíïúü, ÐáñáóêåõÞ 15 Éáíïõñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ )

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάςπροέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το τι θα ισχύει στην Αττική, ύστερα από τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων να μπει «κόκκινο» στο λεκανοπέδιο. Το «παρών» στην ενημέρωση, έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα σχετικά με το λιανεμπόριο.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από Σάββατο 30 Ιανουαρίου στην Αττική

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα εξακολουθήσει να είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, έως τις 5 το πρωί.

Όσον αφορά στα καταστήματα, στην Αττική επανέρχεται το click away, με εξαίρεση ένδυση, υπόδηση και κοσμηματοπωλεία, τα οποία θα λειτουργούν με ραντεβού. Ανοιχτά θα παραμείνουν επίσης τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα, ενώ ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ για όλες τις περιοχές, εκτός από τις «κόκκινες». Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά μέχρι  νεωτέρας.

Όσο αφορά στα σχολεία, από Δευτέρα θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές, άρα και την Αττική, όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια. Οι κανόνες που θα ισχύσουν είναι οι ίδιοι, δηλαδή μάσκες σε όλους τους χώρους, αποστάσεις στα διαλείμματα, αντισηπτικά και χωρίς εξωσχολικούς μέσα στο σχολικό χώρο.

Οι 6 περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένη κατάσταση στα νοσοκομεία είναι

Δείτε στους πίνακες που ακολουθούν για τη λειτουργία  των εμπορικών δραστηριοτήτων

Πιο αναλυτικά ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υγειονομική προστασία των πολιτών. Ως εκ τούτου, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Είμαστε σε οριακό σημείο σε πολλές περιοχές.
Επανερχόμαστε στο χάρτη επιδημιολογικής κατάστασης. Επίπεδο Α (κίτρινο) και επίπεδο Β (κόκκινο). Και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα, όπως τα γνωρίζουμε. Στο επίπεδο Β θα ισχύουν επιπλέον μέτρα.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο Β είναι οι εξής:

Στις περιοχές του επιπέδου Β τα επιπλέον μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:

Διαβάστε ακόμη:

Ελαιόλαδο made in… China: Αυτός είναι ο νέος «χρυσός» της Ασίας

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πάνε «ταμείο» στις 4 Φεβρουαρίου

Αναστολές συμβάσεων εργασίας: Παρατείνονται και για τον Φεβρουάριο

Exit mobile version