search icon

Ελλάδα

Εκδήλωση παρουσίασης στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, η Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και το Γ.Α.Ν.Π Μεταξά, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης, στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Xθες, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, η Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και το Γ.Α.Ν.Π Μεταξά, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης, στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, του «Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού – Φώφη Γεννηματά».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού – Φώφη Γεννηματά» και ο Διευθυντής –Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Γ.Α.Ν.Π Μεταξά, κ. Ηλίας Ευσταθίου με θέμα «Σύγχρονες εξελίξεις στον Καρκίνο του Μαστού, Πρόληψη – Θεραπεία».

Τους παριστάμενους καλωσόρισε η σύμβουλος του Προέδρου του ΒΕΠ κα Βίκυ Μαυρομμάτη, η οποία ανακοίνωσε τη νέα δράση του Β.Ε.Π. «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΕΠ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΤΥΠΑ»

Επίσης, τη βιωματική εμπειρία της με την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, κατέθεσε μέλος του Επιμελητηρίου και της Ομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και έδωσε το ηχηρό μήνυμα ότι η Πρόληψη σώζει ζωές.

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος Β.Ε.Π. κ. Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, ο Διοικητής Γ.Α.Ν.Π Μεταξά κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης και η εκπρόσωπος του Προέδρου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Τώνια Αντωνίου, Βουλευτής Νότιου Τομέα (Β3) Αθηνών, Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας όλοι τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου στη ζωή της σύγχρονης γυναίκας.

Εκ μέρους της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά , χαιρετισμό απηύθυνε ο σύζυγός της κ. Ανδρέας Τσούνης στον οποίο ο Πρόεδρος Β.Ε.Π. απένειμε τιμητική πλακέτα για τη Φώφη Γεννημάτα ως γυναίκα πρότυπο και για το πολιτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό της έργο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, η κα Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Τραγάκης, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ Γιάννης Μελάς, η κα Νόνη Δούνια, ο κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, η Πρόεδρος των Απανταχού Μανιατών, κα Δήμητρα Κούβαρη, ο Β’ Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ Νίκος Κουγιουμτζής, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, η πρώην Περιφερειακή Σύμβουλος και Σύμβουλος του Γ.Α.Ν.Π Μεταξά κα Πετράκου.

Τον Εμπορικό Σύλλογο εκπροσώπησε η κα Όλγα Ζησιμάτου Ταμίας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά εκπροσώπησε η κα Ισμήνη Ζώρζου, ο κ. Βασίλης Κατσαφάδος, Αναπλ.Τομεάρχης Δικαιοσύνης ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Α Πειραιά, Ευστάθιος Οικονόμου.

Επίσης, παραβρέθηκαν τα μέλη της Διοίκησης και του Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κα Δήμητρα Νάστου, η Β’ Αντιπρόεδρος κα Κλαίρη Περήφανου, Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, ο κ. Δημήτρης Φανουργάκης, Υπεύθυνος Γ.Ε.Μ.Η. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, η κα Ελένη Μπρέγιαννη, ο κ. Λευτέρης Νικολακάκης, ο κ. Βασίλης Δανέζης, ο κ. Δημήτρης Παπασταμάτης, μέλη του Δ.Σ. και ο κ. Γιώργος Λυγερός Προέδρος Μεταποίησης καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, μέλη της επιμελητηριακής κοινότητας, επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΠ, Πρόεδροι Κοινοτικών Διαμερισμάτων Πειραιά, Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Α.Ν.Π Μεταξά και Τζανείου και πολιτευτές.

Exit mobile version