search icon

Ελλάδα

Eurostat: Αυξήθηκαν 31% οι θάνατοι στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Η ΕΕ κατέγραψε την κορύφωση της υπερβάλλουσας θνησιμότητας τον Απρίλιο του 2021 (+20%) και άλλη μια τον Νοέμβριο του 2020 (+40%)

Κατά 31% αυξήθηκαν οι θάνατοι, από οποιαδήποτε αιτία, στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που άγγιξε το 12,1% τον ιδιον μήνα.

Σύμφωνα με την Eurostat, η υπερβάλλουσα θνησιμότητα, δηλαδή ο αριθμός των παραπάνω θανάτων στη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν) και την Ελβετία, αυξήθηκε ξανά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έπειτα από ένα μικρό ποσοστό +5% τον Ιούλιο, ο δείκτης αυξήθηκε σε +8% τον Αύγουστο και +12% τον Σεπτέμβριο του 2021 (σε σύγκριση με τους μέσους όρους των ίδιων μηνών το 2016 – 2019).

Η κατάσταση επιδεινώθηκε σταδιακά στα περισσότερα κράτη μέλη και συνέχισε να ποικίλλει στην ΕΕ από +50% στη Βουλγαρία σε λιγότερο από +4% στο Βέλγιο, τη Σουηδία και την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η ΕΕ κατέγραψε την κορύφωση της υπερβάλλουσας θνησιμότητας τον Απρίλιο του 2021 (+20%) και άλλη μια τον Νοέμβριο του 2020 (+40%).

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση θανάτων από οποιαδήποτε αιτία κατεγράφη τον περασμένο Αύγουστο (με 34,8%), ενώ τον Σεπτέμβριο με  31% η χώρα μας κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό της.

Ο Δείκτης Υπερβάλλουσας Θνησιμότητας της Eurostat αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον έγκυρους τρόπους συγκρισης της επίδοσης των χωρών στην αντιμετώπιση τη πανδημίας καθώς καταγράφει τοσο όσους απεβίωσαν λόγω του κορωνοϊού, όσο και όσους απεβίωσαν χωρίς να έχουν διαγνωσθει θετικοί αλλά και όσους απεβίωσαν από άλλη πάθηση.

Διαβάστε ακόμα:

Gabriel Grego: «Το πάρτι των διεθνών αγορών και των κρυπτονομισμάτων τελειώνει»

Ρίγη ανησυχίας από την ένταση της ενεργειακής καταιγίδας μετά την εμπλοκή με τον Νord Stream

Attica Bank: Κληρώνει για τον «λευκό ιππότη» – Ξανά στο προσκήνιο η πρόταση της Bain

Exit mobile version