search icon

Ελλάδα

Γεύμα Μητσοτάκη – Βούσιτς με τη συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Σέρβο Πρόεδρο και την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας, ως «ευκαιρία» για να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. στις κοινές δηλώσεις του με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται τόνισε ο πρωθυπουργός. «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας… Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε την ανάγκη της προστασίας τους διεθνούς δικαίου», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Σέρβο Πρόεδρο και την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας, ως «ευκαιρία» για να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κο Βούσιτς για την πρωτοβουλία του να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.

Ο πρόεδρος της Σερβίας από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της. Και υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο κ. Μητσοτάκης παραθέτει αυτή την ώρα γεύμα προς τιμήν του πρόεδρου της Σερβίας, στο εστιατόριο Dionysos Zonar’s.. Στο γεύμα έχουν προσκληθεί να παρακαθίσουν κυβερνητικά στελέχη και Έλληνες επιχειρηματίες, οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

Συγκεκριμένα στο γεύμα παρίστανται οι:

Παναγιώτης Πικραμμένος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Νικόλαος Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών
Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας
Γεώργιος Κουμουτσάκος, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική
Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών
Δημήτριος Οικονόμου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Κωνσταντίνος Σκρέκας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Γεώργιος Διακοφωτάκης, Πληρεξούσιος Υπουργός Α’, Πρέσβυς της Ελλάδας στη Σερβία
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού
Θεόδωρος Κυριακού, Πρόεδρος Ομίλου ΑΝΤ1
Ιωάννης Στασινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος VIOHALCO
Γεώργιος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος ALUMIL
Γεώργιος Περιστέρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

 

Exit mobile version