search icon

Ελλάδα

Καραμανλής: Πιθανή αύξηση εσωτερικών πτήσεων 18 ή 25 Μαΐου

Τι θα γίνει με τις πτήσεις εξωτερικού - Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών αι Μεταφορών, η πορεία των πτήσεων θα είναι σε συνάρτηση των επιδημιολογικών εξελίξεων

Την επανεξέταση των αεροπορικών δρομολογίων από τις 18 Μαΐου ή το αργότερο στις 25 Μαΐου, ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Όσον αφορά στις πτήσεις εξωτερικού, σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά τόνισε πως εάν η Ευρώπη δεν συμφωνήσει σε μια κοινή γραμμή πλεύσης, η Ελλάδα ήδη βρίσκεται σε επαφή με άλλες χώρες για διμερείς συμφωνίες (π.χ. με Κύπρο, Ισραήλ). Σημείωσε εξάλλου ότι ο Πρωθυπουργός έχει θέσει ως στόχο να ανοίξει τουριστικά η χώρα την 1η Ιουλίου και για να γίνει αυτό, οι πτήσεις πρέπει να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι η χώρα καλείται να βρει τη χρυσή τομή, μεταξύ της ελεύθερης μετακίνησης και της δημόσιας υγείας, όπως η πορεία των πτήσεων θα είναι σε συνάρτηση των επιδημιολογικών εξελίξεων.

Ο κ. Καραμανλής, δήλωσε επίσης ότι στο υπουργείο υπάρχουν αιτήματα για αποζημιώσεις  από τις εταιρείες παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, αλλά και των αεροδρομίων, επειδή έχει πέσει κατακόρυφα η κίνηση, καθώς προβλέπονται σε μεγάλο βαθμό και μέσα από τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει. Ξεκαθάρισε όμως ότι σε ότι αφορά τα οδικά έργα, αυτό δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των διοδίων.

Exit mobile version