search icon

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός για να αποφευχθεί το lockdown – Ποια μέτρα εξετάζονται για την Αττική

Ξεκάθαρο μήνυμα από τον πρωθυπουργό για την επιτακτική ανάγκη τήρησης των μέτρων - Κατεληξε 78χρονη - Πάνω από 900 τα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας Ποια μέτρα εξετάζουν οι ειδικοί για την Αττική

Óôéãìéüôõðá áðü ôçí êßíçóç óå ëåùöïñåßá êáé ôñüëåú óôï êÝíôñï ôçò ÁèÞíáò, ôçí ÔåôÜñôç 23 ÓåðôÝìâñç 2020 (ÄÁÃÁËÁÊÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ / EUROKINISSI)

Απομακρύνεται οριστικά η χώρα, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, από τους οριζόντιους περιορισμούς που περιλαμβάνει ένα γενικό lockdown, όπως κατέστησε σαφές κατά το διάγγελμά του χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο η κυβέρνηση και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων παραμένουν σε επαγρύπνηση για να ξεδιπλώσουν τα επόμενα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας σε επιβαρυμένες περιοχές όπως η Αττική.

Από τα 312 εγχώρια κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο περισσότερα από τα 2/3 εντοπίζονται στην Αττική. Με τα 213 νέα περιστατικά κορωνοϊού το λεκανοπέδιο διατηρεί την αρνητική πρωτιά του μεταξύ των επιβαρυμένων επιδημιολογικά περιοχών στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Αττική, λέγοντας πως θα «γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις όπως και όποτε χρειαστεί, σε περιοχές που εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι σήμερα η Αττική».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

 

Exit mobile version